neděle 28. června 2009

Ostaš

V pátek nabírám v Chocni na nádraží Vildu a jelikož je Bor protečený úplně všude, rozhodujeme se jet na Ostaš.

Nejdříve se jdeme mrknout na Trolla, tato linie se nám velice líbí až nahoru. Poté se jdeme rozlézt na jedno cca 6C a pokračujeme na Radiátor, kde zkouším Těžký Zadek 7A+, ale bez úspěchu. Mistr Kříže 7B+ se mi moc líbí, ale je mokrý, pokračujem na pěkné kolmé 6C+, pěkný krok přes malý kyzáček, poté jdeme na paseku.

Vilda mi ukazuje jedno nádherné 7B/B+ ve stropě, zkouším, ale bohužel je mokré. Začíná pršet a my asi hodinu a půl musíme čekat, než se déšt zmírní na únosnou hranici. Jakmile se tak děje, prcháme do auta.


Because of Bor being soaked wet, Štěpán and his friend Vilda went to Ostaš. As a first thing they went to have a look at Troll which they liked very much. After a short warm-up (6C) they moved to Radiátor where Štěpán tried Těžký Zadek 7A+ but unfortunately without success. He also liked Mistr Kříže 7B+ but it was wet, so they went for 6C+ and later to a 7B/B+ in the ceiling which was, however, wet as well. Then it started raining which ended their session.


pondělí 22. června 2009

Lubná + Škrovád

Dnes jsme s Bráchou navštívili Lubnou kde jsem lezl lehčí bouldery, brácha zkoušel brutální projekt za asi 8B+ poté začalo pršet, tak jsme utekli na Škrovád.

Zde se mi podařilo přelézt Hydraulika funguje 7A+ a lepší betu Mouchy 2 v 1 původně 7C, ale max 7A+. Brácha zkoušel jeden projektík tak za 8A(+), ale ten odolával, bylo opravdu dobré tření, tak jsme šli lézt s lanem a potom za lehkého deště jeli domů.


Štěpán went to Lubná with his brother Martin. Štěpán focused on easier boulders whereas Martin tried a hard project with grade about 8B+. Then it started raining, so they moved on to Škrovád.

There Štěpán managed Hydraulika funguje 7A+ and a better beta of Moucha 2 v 1, initially 7C, but 7A+ at maximum. Martin was not successful in climbing one of his projects (8A/+), so in the end they went climbing on rope and then home.


Tvůrčí Bor

Bor už je pro mě skoro domov, tak jsem opět čistil, tvořil, přelézal. Podařilo se mi přelézt opravdu hodně věcí, máknul jsem i na průvodci. Mapky jsou už hotové, ale je toho moře na focení.

Tak tedy ve zkratce, copak jsem vylezl: Poklad Nibelungů 7B+, parádní silová věcička to je. Shortcat 7B (7B+) se mi podařilo vylézt asi po hodinovém zkoušení a přišlo mi to dost těžké. Pak jsem šel udělat boudery do 7A, zopakoval jsem Minové Pole, původně 7B+, ale vymyslel jsem super verzi, takže to je, myslím, 7A+. Pak jsem se šel podívat na pár projektů a objevil jsem tři věci nad 8.

Nejvíce mě potěšil přelez Báseň Z Malty A Cihel 7C, možná to bude lehčí, ale na úvod si to 7C zaslouží. Luxusní, trochu převislá hrana, ze stoje je to max 7A. Nakonec jsem šel na PU 12 6B+ dal jsem to na OS a dost mě to potěšilo, pak jsem si ještě zkusil Pašeráky, ale kůže už nepustila. Příště to ale půjde. Borovské lezení jsem završil Adr Fitnesem ze stoje za 7A.



In June, Štěpán had a creative session in Bor. He was cleaning, climbing and working on the guide.

He climbed Poklad Nibelungů 7B+, which was a nice experience for him as it requires strength. After about an hour of trying he finally finished Shortcat 7B (7B+) but it was really hard job. Then he repeated Minové Pole, which was originally 7B+, but he made up a new version which was about 7A+. After that he went looking for some projects and discovered three lines over 8.

The most worthy achievement of this session for Štěpán was Báseň Z Malty A Cihel 7C. In the end he went for PU 12 6B+ which he climbed on sight and tried Pašeráci but skin did not allowed him to finish it. The last climb was Adr Fitnes 7A climbed from standing.


Tak tady je Báseň Z Malty A Cihel...

pátek 5. června 2009

Červnový Bor

Tak máme tu opět Bor. Mně se daří přelézt pěkné bouldery na Átrium, Átrium 7A, Šlo Povidlo Na Vandr 7B, Optické Iluze 7A, v pár boulderech mám trochu smůlu, takže na spadnutí je King Kong, Ďáblovo Zlo, Ewergreen a Madagaskar. Opakuji nespočet lehčích a starších věcí...

Martin prodlužuje King Konga, takže King Lines 7C+ a opakuje pár boulderů do 7B.
























































Štěpán made a trip to Bor with his brother Martin and climbed several boulders there. Among his successful climbs were Átrium, Átrium 7A, Šlo Povidlo Na Vandr 7B, Optické Iluze 7A. He also tried King Kong, Ďáblovo Zlo, Ewergreen a Madagaskar but there he was not lucky. And he repeated some older stuff.

Martin climbed King Lines 7C+ and repeated several boulders up to 7B.