čtvrtek 29. října 2009

Sváteční Kras 2

Tak po delší odmlce vyrážíme já a brácha společně se svými přítelkyněmi navštívit Kras. Zamíříme do Sloupu, kde má Martin jeden pěkný rest Pohádkové sny 11-. Po změnění programu mu to jde čim dál tím líp, ale vytrvalost chybí.

Já si hned dělám dobrou náladu přelezením Desperáda 9+ z první a zkouším taky svůj rest V zápalu Boje 10-/10, už jsem pro sebe našel optimální a reálný program, ale zatím se to zdá býti těžké, takže snad na jaře...

Jdeme ještě omrknout bouldery, Martin zkouší Idefix 8A+, ale nic, já bojuju, seč můžu, v Krátkém životě 7B+, který asi po 20 pokusech dávám, Martin si alespoň spraví chuť v Třešinkách Na Dortu 7C. Holky nelezou, a tak nam fandí... Tak zas někdy v Krasu, už se těším...


After a pause Štěpán and Martin with their girlfriends went to Kras, more specifically to Sloup where Martin wanted to climb Pohádkové sny 11-. After changing his programme he slightly improves but still he lacks persistence to finish it.

Štěpán starts with climbing Desperádo 9+ at the first attempt and also he tries V zápalu Boje 10-/10. He, too, finds a suitable programme but the project seems hard, so he postpones it till spring.

So they go to check the boulders. Martin tries Idefix 8A+ but without success. Štěpán works on Krátký život 7B+, which he does after some 20 attempts. Martin then climbs Třešinky Na Dortu 7C and the girls, who are not climbing themselves are supporting them. The session was good, so maybe next time...

sobota 24. října 2009

Oldříš

V sobotu razím za Honzou Chválou do Poličky. Nabírá mě na nádraží společně s Joshkou a Klímou a jedem na Oldříš. Rozlézáme se na Moskytu, kde vylézám Patonádu 7A. Jdem dál, Ufonátor je mokrý, takže se přesouváme na pěkný boulder Všechno Hezké Jednou Končí 7B.

Po chvíli s Joshkou dáváme. Jdem s Honzou zkusit jeden projekt, ale ten je zatím dost těžký. Kluci si zkouší svoje bouldery a po 4h jedem k Honzovi na boulderovku, kde ještě pořádně zabušíme.

On Saturday Štěpán goes to visit Honza Chvála to Polička. Together with Honza, Joshka and Klíma he then goes to Oldříš. They start climbing at Moskyt, where Štěpán climbs Patonáda 7A. Ufonátor block is too wet so they go on to Všechno Hezké Jednou Končí 7B. After a while Štěpán and Joshka do it and then Štěpán goes to try a project with Honza and the others climb their own stuff. After four hours of climbing they all go to the gym at Honza's.

pondělí 19. října 2009

Saltic Sraz

O víkendu, proběhl na Ostaši Saltic sraz. Počasí bylo hodně špatné, protože když jsme přijeli, tak bylo na místě 20cm sněhu, takže o boulderingu se nám mohlo jenom snít. V sobotu jsme proto byli v Polici na stěně a okolo 3h jsme se přemístili zpět do restaurace a chatek. K fotkám a videu se vypilo pár piv, nějaký ten pánák... A v neděli jsme se asi o půl dvanácté odebrali k našim domovům.

At weekend the Saltic meeting took place at Ostaš. The weather prevented any bouldering there as there were some 20 centimetres of snow, so the participants had to move to Police to the gym. After that they went watching the photos and videos in the restaurant and on Sunday they went home.

pátek 16. října 2009

Déšť na Škrovádě

Dnes jsme s bráchou vyrazili na Škrovád. Když jsme přijeli, na místě lehce pršelo, ale postupem času se to zhoršilo. Rozlezli jsme se klasicky na Kazatelnách. Chtěl jsem zkusit Kunhutinu Modlitbu 7C/C+, ale byla proteklá, takže jdeme na Sarajevo, lezeme pár věcí, ale moc mi to nejde.

Martin zkouší nakonec jeden projekt s lanem, který bude tak min za 10, jde o narovnání Koule Ve Svěráku 10-/10.

Po půl hodině balíme a promočení jedem dom.


The session at Škrovád which Štěpán went through with his brother Martin was marked with rain. They started their warm up at Kazatelny block, which is their typical starting point. Štěpán wanted to try Kunhutina Modlitba 7C/C+, but it was soaked, so they moved to Sarajevo instead and tried some routes there. Štěpán, however, had quite a bad day. Martin was also trying a project with rope with difficulty at least 10 - straightening the route Koule Ve Svěráku 10-/10. Then they got really soaked, so they ended climbing and went home.

sobota 3. října 2009

Sváteční Kras

V pondělí jsem se vydal s Petrem Solaňou a Peťou do Moravského krasu, protože jsem zde už dlouho nebyl. Vlakem a autobusem se včas dostáváme do Sloupu. Je docela zima, rozlézáme se na Hřebenáči. Péťa statečně bojuje v nějaké 4ce. Já mám rest z minula jasný, V Zápalu Boje 10-/10, nejde mi pořád jeden krok, kde prostě nedosáhnu kýžených 5cm. Petrovi radím, ať jde lézt Překvapení 9 a po pár pokusech dává. Já, znechucený ze Zápalu, si prostě chci už jenom zalézt, takže Překvapení a Sofii 9+ dávám na první pokus. Petrovi se zde líbilo a určitě se pro Sofii příště vrátí. Nakonec si dávám ještě Náladovou, ale v kuse ani náhodou...

On Monday Štěpán with Péťa and Pert Solaňa had a climbing session in Moravský kras. They come to Sloup and start climbing on Hřebenáč.

Péťa tries a 4, Štěpán's main goal is clear: V Zápalu Boje 10-/10, which he had already tried but without success. The problem is in one particular step where he still cannot reach for some 5cm. According to Štěpán's advice Petr tries Překvapení 9 and after several attempts he is up. +St2p8n is disappointed by Zápal, and wants only to do dome climbing before going home so he a bit goes for Překvapení and Sofia 9+ which he climbs as soon as he starts. Petr liked the whol session and maybe he will come to climb Sofia next time. Štěpán finishes the session by climbing Náladová.