úterý 26. března 2013

5 dní v mrazivém počasí...

Článek o tom, jak jsme s Martinem navštívili Frankenjuru a Radeč:  http://martinstranik.blogspot.cz/2013/03/frankenjura-utek-na-radec.html



No name 7C Vpravo od Zerberuse



Rampino 7C


Kick Box 8A+ :)


neděle 17. března 2013

pondělí 11. března 2013

Škrovád

V neděli je nic moc počasí a rozmýšlím, kam bychom s Peťou vyrazili, volba padá na náš "domácí " Škrovád. Z průvodce vyčtu, že by mohli být nějaké projekty v sektoru Brusy, ale po omrknutí jsem zklamán. Jdem na Sarajevo, je tady pár těžkých restů. Zkouším Detonaci 8A, ale trochu vlhké chyty mě brání v přelezu, tak si aspoň vylezu kratší verzi za max 7C+.



Pak mě napadá, že bych to mohl napojit do Mr. Siláka, to už má jiný grády. Skroro hodinu nemůžu přelézt klíčové místo Detonace, jak ho dám, tak ještě padám v Mr. Silákovi. Dám chvíli pauzu, všechno pěkně sedne a držím TOP. Myslím si, že je to někde na hraně 8A s výstižným názvem Mr. Powerful... Péťe se podařilo natočit přelez Detonace a musím jí poděkovat za skvělou podporu :)






Škrovád


Sunday weather was not particularly good so Peťa and me were thinking where exactly to go. In the end, we decided for "our" Škrovád. According to the guide, there were supposed to be some projects located in Brusy area. Nevertheless, I was disappointed after I saw it. We went to Sarajevo- an area with a heavy backlog of things to do. I was trying Detonace (8A) but the moist holds prevented me from climbing oit over. So I settled for a lighter version (max. 7C+).

Then it occured to me I could merge it with Mr. Silák, and well, that was more like it. For about an hour, I couldn't get over the Detonace's key spot but then I did it. I deserved a moment of pause, everything was fitting well. Péťa managet to shoot me climbing over Detonace. I have to thank her for the support!


úterý 5. března 2013

Lom v Obřanech

Včera po práci a vyřízení účetní, spěchám za klukama do Obřan. Budu stručný, Áda s Martinem a Chváličem stínují dva hodně těžké projekty, jeden na hranici 8C, druhý okolo 8B a víc. Ve vedlejším stropě zkoušíme další dva těžké projekty, jeden tak za cca 8B, druhý na hraně 8A -8A+. Bohužel se nám nic nedaří vylézt, ale radost je veliká...













Obřany Stone Quarry

Yesterday after the work and some dealings with the accountant, I was rushing to meet the boys in Obřany. Just very briefly: Áda, Martin, and Chválič were doing two very hard projects (one around 8C, one on or above 8B). We were also trying some other difficult pieces on the next roof (8B and 8A(+)). We couldn't top any of them but we enjoyed it very much nevertheless!

Grand Prix Brno - desetiboj

Více na http://martinstranik.blogspot.cz/2013/03/campusovy-desetiboj.html

ČP Lokál Blok Praha


Minulý víkend se uskutečnil druhý závod ČP v boulderech v pražském lokále. Po problémech s Martinovým dopravním prostředkem, jedem vlakem, naštěstí harmonogram závodu je velmi rozvolněn, takže v pohodě stíháme druhou kvalifikační skupinu. Kvalifikace probíhá na 8 boulderech, mně se podařilo dát sedm, kromě těžkého černého boulderu v bazénu. Po vynikajícím obědě se s Peťou těšíme na finále žen. Holky pěkně bojovaly o topy, nakonec vítězství pro sebe urvala Peťa Růžičková, před Karolínou Nevělíkovou. V 6h je na programu finále mužů, ze začátku se mi dost daří, dávám 2 bouldery na 2 pokusy, ve trojce jsem bohužel slabej a končím v zóně. 4ka mě dost naštve, až na třetí pokus se srovnám na začátku a už nepouštím. Celkově mi to stačí na 3 příčku, vyhrál Martin, před Kubou Hlaváčkem. Večer se rozběhne parádní párty, přímo v prostorách boulderovky, o srandu a zábavu není nouze, díky Karin!










Czech Cup Lokál Blok, Prague


The second race of the Czech Cup in bouldering took place in Prague last weekend. As we encountered some problems with Martin's vehicle, we chose the train. Fortunately, the race schedule was flexible so we didn't miss the 2nd qualification group. Qualification took place at 8 boulders, I managed to do seven of them (except of one particularly difficult one in a pool). Peťa and I had an excellent lunch and then we were looking forward to women's finals. The girls were fighting hard. In the end, Peťa Růžičková gained the first place (Karolína Něvělíková was the 2nd). The men's finals were scheduled for 6 o'clock. At the beginning, I was doing pretty well (2 boulders at 2 attempts). At the 3rd one I unfortunately too weak. Number 4 made me really angry but I solved it on the 3rd attempt and didn't let go. Overall, it was good enough for the third place. Martin won, Kuba Hlaváček was the silver. The evening saw a great party right on the premise. We had a lot of fun, thanks Karin!