pátek 29. července 2011

Vysočina

Domluva byla letos v Ústí nad Labem jasná, Péťu tam zval Ríša na Vysočinu si opéct na jeho chatě nějakou tu dobrotu. Domluvili jsme mezi deštěma termín a s Fojťasema jsme jeli. Na chatě nás vítá jeho mamka a kocháme se, jak to tady má krásný. Vedle je opravdu skvělá boulderovka, prej je tam v létě zima a tak má Chválič velkýho konkurenta o nejlepší boulderovku na Vysočině :) V sobotu se jdem mrknout na Malinskou skálu, moc hezkej převis s oblými chyty.













Uděláme nějaký novinky na skálu pod tím a přejedem na Drátník, kde je taky pár pěkných boulderů. Vojtíška na Malinský skále pobodá pár vos, ale naštěsí to dopadá dobře. Večer popíjíme Svijany a opíkáme všechno možný, zjišťujem, že jídla máme víc než moc, tak se všichni nacpem k prasknutí. V neděli jedem s Ríšou na Zkamenělý Zámek, ukazuje mi tady pár místních skvostů a líbí se mi. Podaří se nám pak udělat i dvě nový věci, startuje se bohužel z lehu, ale stojí za to :)









 


Ríša invited Péťa to his cottage in Vysočina to grill something yummy. We arranged dates between the rains and went there with Fojťas. We are welcomed by his Mum and we really enjoy the place. Not far from there, there is a great bouldering area, it’s cold there even in summer – a rival for Chválič in competing what the best bouldering area in Vysočina is:) On Saturday, we have a look at Malinská skála, a very nice overhang with round holds.

 We do some new stuff on the rock underneath and move on to Drátník where there are also a few nice boulders. Vojtíšek gets stung by wasps but it fortunately he is fine. In the evening we drink Svijany beer and grill everything possible; we find out there is way too much food, so we stuff ourselves on and on. On Sunday, me and Ríša go to Zkamenělý zámek, he shows me a few jewels here – I like them. We manage to make two new things, you have to start from laying position but it’s well worth it :)

Žádné komentáře:

Okomentovat