neděle 1. ledna 2012

Štarkov

Jelikož jsme byli s Péťou u Ríši na chatě na Vysočině, měl jsem na Silvestra možnost si zalézt na Štarkově, převis super, kroky pěkně silový a těžký, ale ten materiál hrůza, přirovnal bych ho k mnohem ostřejšímu Petráčí, menší chyty docela jdou, ale madla koušou nechutně. Asi hodinu jsem zkoušel pěknou stropovou hranu na medvěda s klasou cca 7C, bohužel poslední krok mě vůbec nešel a zastavil v přelezu.







Jedinej boulder co jsem vylezl byl úplně vpravo dlouhý nátah tak max 6C+/7A.







Oblast ( převis ) je určitě lokální, takže bych ho doporučil lidem z nejbližšího okolí a pro ty kterým nevadí lízt po ostrém materiálu. Ještě bych doplnil, že bouldery a linie zde jako první asi vylezl Tonda Páleníček a Štarkov se nachází nedaleko Jimramova na Vysočině.



Štarkov
Since we (I & Péťa) stayed at Ríša's cabin in the Czech-Moravian Highlands, I had the opportunity to use the last day of the year to try the boulders at Štarkov. The overhang was great with pretty heavy steps but the material was terrible. I found it similar to (much sharper) Petráčí - the smaller holds were OK but the buckets were like shears. I was trying a nice roof edge for about an hour (class about 7C) but I couldn't make the last step at all so I had to stop amidst.

The only boulder I managed to climb was the reachy one on far right (max. 6C+ / 7A).

The area / overhang is local; I would recommend it for people from the vicinity and for those who do not mind the sharp material. Then I would like to add that the first one who climbed the boulders was probably Tonda Páleníček. You can find Štarkov in the Highlands, nearby the town Jimramov.

Žádné komentáře:

Okomentovat