sobota 3. března 2012

Velká náplast za mokrou Radeč = Big Lady 8A+ Petrohrad

Původní plán je takový, že s Martinem máme namířeno směr Radeč, bohužel na Radeči zjišťujem, že skála je úplně mokrá, trošku si zanadáváme, ale nevadí, máme záložní plán Petráč. Chceme si hlavně pořádně zalézt a proto nic moc neřešíme a jdem na Bránu. Mojím největším zápichem výjezdu je přelezení Big Lady 8A+, boulder jsem chtěl dnes určitě zkusit a v koutku duše i přelézt. Po prvních marných pokusech o vymyšlení prvních třech kroků se to zdálo jako velká utopie. Pak ale přišla náhoda, zkusil jsem patu za ruku a tohle vytlumení se zdálo jako neskutečně stabilní. Síla na to naštěstí byla a šlo o to kdy mě boulder pustí do závěrečných partií, ne nadarmo se u tohoto boulderu říká, zkus si výlez, mně se tam v kuse podařilo ještě jednou spadnout. Je to konečně typ boulderu, který mi neskutečně sedí, silový strop po slušných chytech, celkově asi sedm kroků, z toho první tři tak 7B do 8A a pak ještě nepříjemný výlez. Celkově mně to zabralo asi do 10 pokusů, tak 1h. Pro mě je to velká náplast za Radeč, protože jsme se tam s Martinem neskutečně těšili a velká satisfakce za hubnutí, který se snažím praktikovat, teď vidím, že ty věci mají smysl, protože tréninkem se kvůli zdraví už asi těžko někam posunu. Tak takové je moje první 8A+.

Výčet přelezených boulderů: Já:

Inscenovaná Pohoda 7B+
Inscenovaná  Nepohoda 7C
Arakain 7C+
Megaman 7C+
Rodinný Výlet 7C
Big Lady 8A+
Úsměv 7C


Martin:

Inscenovaná Pohoda 7B+
Arakain 7C+
Megaman 7C+
Rodinný Výlet 7C
Elington Blues 8A
Železná Lady 8A
Big Lady 8A+






 





A great compensation for a wet Radeč: Big Lady 8A & Petrohrad

According to the original plan, I and Martin were bound for Radeč. However, when we got there, we unfortunately found the rock completely wet. Some swearwords were uttered and then we used our back-up plan -- Petráč. All we wanted was some big climbing so we didn't hesitate and went straight for Brána. My biggest achievement of the day was Big Lady 8A+. I definitely wanted to try this boulder and secretly hoped for climbing it over. After a first series of vane attempts, my plan seemed to be completely unreal. But then -- a stroke of luck: I tried to use my heel instead of my hand which made my strategy incredibly stable. I fortunately had enough power to do it. The only question was whether the boulder would allow me to do the final phase. After all, there is a good reason for the saying that you should try to get to the top here. As for my attempt, I suffered one fall in one point. It's finally the kind of boulder which suits me so well: A power-demanding finish with decent grips, about seven moves in total (first three being between 7B and 8A) and then the challenging closing move. Overall, it took me about ten attempts, or one hour. I found it to be a decent compensation for Radeč we were so much looking forward to. Also, it was a great satisfaction for loosing weight which I am trying right now. Now I see these things do have results. I can't get much further with the training because of my health so this is the alternative strategy. Well, so this is how my first 8A+ went.

Boulder list:

Mine:

Inscenovaná Pohoda 7B+
Inscenovaná Nepohoda 7C
Arakain 7C+
Megaman 7C+
Rodinný Výlet 7C
Big Lady 8A+
Úsměv 7C

Martin's:

Inscenovaná Pohoda 7B+
Arakain 7C+
Megaman 7C+
Rodinný Výlet 7C
Elington Blues 8A
Železná Lady 8A
Big Lady 8A+

6 komentářů:

  1. Štěpo paráda! Velká gratulace! Doufám, že to napíšeš na PB...

    OdpovědětVymazat
  2. Velká gratulace a motivace!! Martin mi psal, že se chystáte na tu Radeč, bohužel mam antibiotika ještě, jinak mi to přišlo taky jako dobrý nápad, snad to ještě půjde? No ale jak jste kosili na Bráně to je velká paráda:) Velkou Lady mam tenhle rok taky v hledáčku, tak snad to pustí, už se zas těšim na ten výlez:).

    OdpovědětVymazat
  3. Jo dám tam nějaký videa a nějaký to malý povídání. Jo díky moc, výlez je tam fakt zábava :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zdar Štěpo,tak koukám,že jsme se v sobotu minuli o chloupek. Taky jsem v sobotu (i dnes) valil na Radeč,ale zůstal jsem tam. Měl jsem naštěstí dost kapesníčků,takže padly na vysoušení chytů:-))) Dnes už se tam podmínky zlepšili a odhadem do příštího víkendu to bude suchý úplně... Jinak gratulace jako hrom!
    Džangli

    OdpovědětVymazat
  5. Zdar Džanglí, díky moc za gratulace, vážím si toho, jinak v sobotu bych viděl buď zase Petráč nebo Radeč :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super super! Tak to bychom se mohli nějak srazit a dát společnou session,co myslíš? Když nebude pršet,tak myslím,že ta Radeč je beton. Jak foukne,schne to před očima:)
    Džangli

    OdpovědětVymazat