úterý 1. října 2013

Adidas Praha Trója + Humpolec


V sobotu se nám cesta do Prahy komplikuje a start kvalifikace stíhám doslova na minutu. Ke konci kvalifikace vím, že na postup do finále to nestačí, tak vybírám mezi kolmou jedničkou a převislou trojkou. Volím trojku, boulder pěkný, ale poslední dva kroky je čistý shybování bez noh, samozřejmě s nejtěžším krokem do topové obliny, nebyl problém tam dolézt, ale udržet! Asi 4 minuty před koncem se mi jako jedinému daří přelez touto shybovací variantou, úleva je veliká a vím, že finále mám jisté. Po kvaldě se jdem s Peťou podívat na doprovodné akce, kterých je tady celá řada. Ve finále holek ukazuje svou světovou extra třídu Melisa La Néve z Francie a suveréně vítězí, před bojovnou Péťou Růžičkovou. Na finále se už moc těším, ale svěťákový systém se mi moc nezamlouvá, nejdřív je prohlídka a pak je jasný kdo topuje :) Mně se nezadaří na jedničce, ale pak se nakopnu ke třem boulderům na první pokus a je z toho pro mě vynikající 2. místo, cítím satisfakci za nepovedený závody v Teplicích a mistrovství ve Slaném.


                                             finále č. 1


                                             finále č. 2


                                  finále č. 3


                              finále č. 3


                                          finále č. 4


                                                finále č. 4

Konečně se na mě usmálo štěstí, bez něho bych nebyl ani ve finále, díky za pěknou akci! V neděli s Peťou navštívím Humpolec, je chádek ale docela zavlhlo, podaří se mi dát 3 bouldery, z nich nejtěžší je od Rosti Štefánka Flapjack 7C+/8A, sice definovaný, ale úderný dva kroky, viz. video. Po 2 hodinách jsem úplně na kaši a jedem do Brna....





Our Saturday journey to Prague gets complicated and I arrive for the start of the qualification in the very last minute. Towards the end of qualification I know it is not enough to get to the final, so I choose between vertical number one and overhang number three. I choose number three, a nice boulder but the last two steps are just chin-ups without legs, it was not a problem to get there but to hold! About 4 minutes before the end I am the only one to climb over using this chin-up variant, which is a great relief and the final is ensured. After the qualification me and Peťa go see some accompanying program. In the women's final, Melisa La Néve from France shows her world extra class and wins without problems, before fighting Péťa Růžičková. I am looking forward to the final, but I don't like the world-cup system, first there is an inspection and then it is clear who tops :) I am not lucky at number one but then I make it on three boulders on first attempts, which makes a great 2nd place for me, I feel satisfaction for the not-so-good events in Teplice and championship in Slané.


Finally Luck smiled at me, without it I wouldn’t have been in the final, thanks for a nice event! On Sunday me and Peťa visit Humpolec, it is cold but quite moist, I succeed on three boulders, the most difficult one being Flapjack 7C+/8A by Rosťa Štěpánek. I am dead after two hours so we go back to Brno.

Žádné komentáře:

Okomentovat