pondělí 19. září 2016

MS Paříž

Minulý týden proběhlo Mistrovství světa v Paříži, které se konalo v průběhu pěti dnů, a byly zde všechny závodní disciplíny.

My závodíme už ve středu. Rozlezovka parádní, ale teplo je docela dost a nevidím to moc dobře. Na jedničce vymýšlím double skok a na čtvrtý pokus dávám, i když v kroku do topu se pěkně zachvěju a málem padám. Dvojka čistý peklo kolmáč, vlastně pořádně neudělám první krok. Trojka je opět silová, takový kampus, ale nejde mi druhý krok, už mi pomalu dochází čas, tak dám všechno do posledního, konečně udělám druhý krok a s obrovským štěstím se doklepu do topu. V ostatních dvou boulderech jsem temnej, těžké úchopy, necítím žádný progres. Nakonec jsem se zápisem 2t9b dost spokojený, na víc prostě nebylo. Končím těsně před půlkou startovního pole na 59. - 60. místě.

Zbytek disciplín se odehraje v obrovské hale Bercy hned vedle, krásná stěna s lanem, pro nás obrovské zklamání z boulderových profilů. Fandíme českým reprezentantům. Měl jsem velkou radost z postupu Kuby Konečného do semifinále, ten kluk má před sebou velkou budoucnost. Největším zážitkem je pro mě finále boulderu, zajímavé bouldery se zápletkou až do konce závodu, Adam obsazuje fantastické druhé místo. Zajímavá je i rychlost, poprvé vidím tento závod naživo, má dobrý náboj a spád, bohužel našim klukům se nedaří podle jejich představ.

V neděli odlétáme zpět do ČR, je to trochu škoda, protože Adam leze finále obtížnosti, kde fantasticky obhajuje titul mistra světa. Velmi zajímavé na tom je, že naposledy se to povedlo našemu Mrázovi v letech 2003 a 2005...

                            
                                                                      foto z letu


                                                                     Olda na dvojce

   
                                                       boulder profily a stěna s lanem

Last week the World Championship took place in Paris and with all the disciplines it lasted five days.

Our competition was on Wednesday. The warm up is cool but the weather is quite hot so I'm slightly pessimistic. I finish the first boulder at the fourth attempt, making up a double leap, even though I hesitate a bit under the top and nearly fall. Number two is a pure vertical hell, actually I don't get past the first move... Number three is a power campus climb, I can't finish the second move and I'm running out of time, so I give the last attempt everything I have and with a lot of luck I get to the top. With the last two boulders I'm hopeless, I can't grab the holds and I see no progress. In the end I'm satisfied, though, my score (2t9b) is enough to be in the better half of the participants - at the 59th-60th place.

The rest of the disciplines were in the Bercy hall with an amazing wall for rope climbers, we were a bit disappointed by the bouldering profiles. We cheered the Czech competitors and I'm really happy for Kuba Konečný who got to the semifinal - the guy has a potential, trust me. The greatest experience is the bouldering final - the boulders are tricky and interesting. Adam is second, which is fantastic. The pace is also impressive- it's the first time I see this competition live and it's really quick and interesting, unfortunately the Czech guys aren't doing as well as they want. On Sunday we fly back to Czech Republic. It's a pity as Adam also gets to the final of difficulty climbing and defends championship. Last time a Czech climber (Mráz) achieved this in 2003 and 2005...

Žádné komentáře:

Okomentovat