středa 17. června 2020

Sklapsko vol. 2,3

Minulý týden mi to nedalo a vyrazil jsem opět na Sklapsko. Jde o novou oblast a mám to z Brna cca 60 km. Bohužel je skoro vše po dešti v předešlém dni mokré a  je tu prádelna. Snažil jsem se najít v údolí další linie, ale bohužel se nedařilo.

Včera brzy ráno razím na rychlou ranní sešn, podmínka úplně super není, ale to nevadí – čeká tu jeden speciální skvost. Jde o parádní linii středem stropu, po krokování a nalezení lepší bety jde přelez celkem rychle, vzniká Dach Co Budí Strach 8A.



                          Dach Co Budí Strach 8A FA



Snad časem přibude další prodloužení o cca 3 metry a celková délka stropu bude mít 5-6metrů! Klasa je někde okolo 8B, možná i výše. Jdu ještě o kousek vedle na zajímavý strůpek v průchodu. Nepříjemný start a silové kroky do hrany mi zabírají podobně času. Vzniká další kratší stropní novinka Jemark 7C+.



                            Jemark 7C+ FA



Půjde to vylézt i opačným směrem: z madla na hraně, klasa asi okolo 8B. No, už je celkem teplo, mušky a komáři lítají, minule jsem chytil dvě klíšťata... Poslední lezení před létem. Projektů tady zbývá dost, například v další silně převislé desce. Budou tam krátké intenzivní bouldery po malých chytech, na všechno se moc těším...


Last week I just couldn't help it and I went to Sklapsko again. It's a new climbing area, about 60 km away from Brno. Unfortunately, everything is soaked after the rains and the air is hot and humid. I tried to find some new lines in the valley but I wasn't successful.

Yesterday I made an early morning session. The conditions aren't very good but I don't mind – a very special line through a ceiling is waiting for me. After trying the moves and finding a better beta I finish it quite fast and a new boulder called Dach Co Budí Strach 8A is born.

I hope to do a longer version some time in future, too – the boulder would be five or six meters long! The grade could be about 8B, maybe even a bit higher.

I move to a near ceiling and the unpleasant start and power side moves to the edge take quite a while. But I succeed and make another new boulder – Jemark 7C+. It could also be done from the opposite side, from the bucket on the edge, and the grade would then be about 8B.

It's quite hot now, flies and mosquitoes are pain and last time I brought two ticks with me. This was my last session before the summer and there are still many projects left, for example the ones in the overhang. I think these boulders will be short and intense, with tiny holds. And I'm really looking forward to these...

Žádné komentáře:

Okomentovat