čtvrtek 30. prosince 2021

Čerovy Hrady

 Na svátky jedeme do Chocně a jedno dopoledne mám v plánu jet si někam zaboulderovat. Volba padá na úterý a Čertovy Hrady, dost dlouho jsem tu nebyl a chci se podívat na novinky a některá spojení. Počasí přeje, po noci je hezky vymrzlo. Nejdříve jdu na Pai Mei, zajímavý nižsí kýl. Jeden těžký krok z malé lišty doleva do hrany, po aktivaci přelézám rychle. Ještě je tu projekt doleva, ale moc toho nepředvedu, z obliny je to na levou hranu dost daleko. Koukám ještě po nižší verzi, ta je Ufo a asi málo místa, spíše mě zaujme taková dvou až tříkrokovka vpravo. Start z bočáků a přes obliny do madla, sranda je, že krutě chybí nohy, po pár pokusech dávám, těžko říct s klasou.



Vlevo Pai Mei, vpravo Mnich V Učení Hada

Jdu na hlavní cíl na Květinu Vzkříšení. Co si pamatuji, tak lišta byla tenkrát před vylomením o trošku horší. V Květině je zajímavé slezení do bočáku a výlezt Briliantem, trochu zlobí levá noha  a svěšení druhou rukou do bočáku, pak to chce nepokazit. Po pár pokusech je hotovo a zkouším nižší verzi Růže. Nejdřív klasicky nevím jak udělat první krok, pak dám pokaždé, základ je dobře vytočit patu, nepříjemně si pohrát s nohama a daleký fix levačkou, dnes se daří a dávám též. Na dolezení si vylezu Jantara od Foxe, člověk musí trochu vědět kudy, ale hezké lezení. Po třech hodinách mám hotovo a jedu domů do Chocně. Tentokrát jedu přes Dvůr Králové a otestuji tři nové úseky dálnice. Musím říct, že po delší době skvělý pískovec a senzační lezení, škoda, že toho tady není více. Díky, Čerťáky. 

Skvělá převislá deska s parádními bouldery.

 

We visit Choceň in the Christmas holidays and the plan is to spend one afternoon bouldering. My choice is Tuesday and Čertovy Hrady, I haven't been there for a while and I want to check the news and several links. The weather is good, everything is frozen. First I go to Pai Mei. There is just one bad move from a small ledge to the edge on the left, I finish it quite soon. I try the project to the left but I'm not doing very well, the left edge is too far. I'm considering the lower version, but I think there isn't enough space. But I get interested in a small two-or-three-move boulder on the right. It starts with side-pulls followed by a bucket, but the fun part are the missing footholds. After several attempts I climb it but I'm not sure about the grade.

I proceed to Květina Vzkříšení, my main goal for today. As far as I can remember the ledge was worse before being broken off. There is an interesting descent to a side-pull and the finish through Briliant, the left foot gives me some trouble and reaching the side-pull with right hand is pretty tough, but then I just need to hold on and not to ruin it. After several attempts I succeed and move to the low version of Růže. First I don't know how to do the first move but then I find a way and finish, today is good. Last climb of the day is Jantar by Fox, a nice one, though one must know the way. After three hours I'm done and I drive back to Choceň. This time I go through Dvůr Králové and I also try three new sections of highway. After I while I finally had a chance to enjoy quality sandstone and some good climbing, too bad there aren't more rocks there. Thanks a lot, Čerťáky.

1 komentář: