pondělí 9. března 2009

Škrovád, Ruda z Ostravy a Vůbec Nic

Tak taková mě napadá první věta. V neděli máme v plánu s Martinem jet na Škrovád, počasí hlásí zlepšení, ale sníh všude taje o 106 a o deštích ani nemluvě a tak obavy z mokra jsou na místě. V neděli v Chocni je ráno hezky a tak doufám, že na Škrovádě bude taky. V 8h vyrážíme na 37km cestu, jak tak cestou jedem tak mraky se Škrovádem pomalu přibývají až na místo. Máme na Škrovádě vyhlídnutých pár věcí co a kde. Nejdříve jdeme do vzdálenějšího sektoru. No sektor spíš jeden šutr alá Fontáč, který leží na soukromém pozemku u Chaty. Zde platí chovat se co nejslušněji a když je pan domácí doma, tak se s ním domluvit. Vůbec ho neznám a tak s ním domluva snad nebude špatná. Šutr nás dost překvapuje na Škrovád atypickým převisem. Chyty jsou po očištění ok, jinak se trošku solí. Vzniká tady pěkná hrana Hepy Kurde 6B, ale myslím si dost přísné. Martin zkouší projekt tak 7C+, ale jak je u něho někdy dobrým zvykem tak rve jeden z klíčových chytů a projekt se stává zatím nelezitelným. Ztuhlé svaly dostávají kotel a pěkně na prdel, protože se zavěsíme do Rudy z Ostravy 7A+ spíš si myslím 7B.

Těžký nástup z kýlku a trojprstové díry. Koukáme kde je sluníčko aby nás zahřálo, ale ono nikde, štěstí se na nás usměje a vymýšlíme technologický postup jak na to. Po několika pokusech dáváme. Poté se přemísťujem na Škrovádské dírkové superklasiky. Černý písek je nejlepší materiál co zde můžete nalézt a dírkové hry začínají. Našroubujem se do nejprve lehčích boulderů a pak dáváme Zhola nic 6C v průvodci uveděná jako cesta IXb. Mrknem se jestli by zde nešlo něco vytvořit a tak vzniká parádní sed z jednoho VIIIc, vlevo od Vůbec Nic, název je opravdu povedený Z Ničeho Nic buď 6C+ nebo dáváme na úvod zatím 7A, za ten program co zde člověk musí vymyslet v úvodu. A následuje místí guru dírky Vůbec nic 7A+(B) v průvodci uváděno podle místní staré klasy Xb je třeba jí brát s rezervou.

Martin dává suveréně po pár pokusech, já se nevzdávám a koncentruju se na skok z jednoprstovky do lišty a trpělivost slaví ovoce.

Po značném rozlezení se na nás usmívá sluníčko a my pokračujem směr Sarajevo. Martin zde má jeden projekt - Obránci Rudé Ruky 7B+ já se kousnu do Tisíc Kulek 7A+ a ze začátku se to zdá dosti nereálné. Pak vymýšlím solidní prográmek, ale brzdí mě těžká rozpažka, nabývám dojmu že tam prostě nedošáhnu, ale opět slaví trpělivost a na konečky prstů chytám lištu a všemožnou silou se dostávám do topové police. Nakonec lezeme famózní Vánoční traverz 6C od Komíňáka, asi větší zde budou mít malinkou výhodu :) Po 12h se musíme odebrat domů.....prostě opět dobrý starý, někdy solivý Škrovád.

PS: Práce na Fotoprůvodci je v proudu, potřebuju příště něco nafotit, udělat popisky a orientačně to bude hotový.

PS: I Škrovád má mega projekt..... nechme se překvapit

Štěpa

Žádné komentáře:

Okomentovat