pondělí 6. července 2009

Loučovice/Jiskra

V pátek ráno se vydávám směr Loučovice. Po vstávání ve 4.15h, 352 kilometrech a 5.40 hodinách jízdy vlakem vystupuji v Rybníku/Dolní Dvořiště, kde mě nabírá Vilda a jedeme směr Loučovice. Zde se setkáváme s Káťou a Dorkou. Po rozlezení zkoušíme projekt, který Vilda asi po 1,5h dává, takže asi 7B+.


Začíná pršet a jdeme se schovat pod Sendvič, kde za chvilku dám na flash Předkrm 7A. Opodál čistíme jeden strop a já vylézám Hejbni Kostrou, spíš 7A+.

Ke konci dne jdeme skoro dolů a vytváříme další těžší 7A, konec dne oslavíme véčou a pivkem.

V sobotu vycházíme opět na Loučovický kopec společně s Věrkou Kostruhovou, ale lezení nám kazí dešť, a tak se vydáváme objevit jednu skálu v lese nedaleko Vyššího Brodu - Klášter.

Po lehkém, asi hodinovém hledání nacházíme a lezeme skoro vše, co je suché. Mně se podaří dát jeden pěkný skok: Skoky Na Trampolíně 7A, ke konci dne jedem ještě do jedné nové oblasti, kde se dost činí Vilda a utváří opravdu dva pěkné bouldery, jeden asi 7A a druhý silovější za 7B. Konec dne má opět stejný scénář.

V neděli ráno začína pršet ostošest a my volíme ústup směr Židovská Strouha-Jiskra. S Vildou se rozlézáme ve Vítězném Únoru 7A, já přidávám ještě Rozštěp 7A. Poté se zakousneme do místní silové pecky, zkoušíme asi 1,5h a mně se při jednom z posleních pokusů daří doskočit oblinu a vzniká pěkný silový boulder: Opiju Tě Rohlíkem spíše 7C.


Nakonec zkoušíme ještě Svišťovo skokové 7B+, ale prsty na hadry už nám to nedovolují. Opět začíná mírně pršet, a tak volíme ústup směr Praha, kde nás po cestě potká velká bouřka, která trvá skoro až do Prahy .


On Friday morning Štěpán sets off to Loučovice where he meets his friends Vilda, Káťa and Dorka. After warm-up they try the project in which Vilda succeeds after about 1,5 hours. Then they are interrupted by rain so they go to hide under Sendvič stone where Štěpán climbs Předkrm 7A and also the nearby Hejbni Kostrou, which is about 7A+.

The next day they go to Loučovický kopec and later on (when they are bothered by rain again) they go to seek a rock named Klášter (Monastery) in the woods near Vyšší Brod. They find it and climb whatever is possible to climb. Štěpán successfully finishes Skoky Na Trampolíně 7A, for example. At the end of the day they go to another area where Vilda climbs two boulders (7A and 7B). The day is finished by a dinner and beer.

On Sunday morning they go to Židovská Strouha-Jiskra due to rain. Štěpán and Vilda climb Vítězný Únor 7A as a warm-up and Štěpán adds to it Rozštěp 7A and, after about 1,5 hours of attempts also a boulder called Opiju Tě Rohlíkem 7C which requires a lot of strength.
They also try a 7B+ but their hurting fingers prevent them to do it.

On their way back home they are accompanied by a storm.

Žádné komentáře:

Okomentovat