neděle 13. června 2010

Borovské probuzení

V sobotu si dáváme sraz s Ádou a Evou před polskými hranicemi u Alberta. Před devátou se potkáváme a já společne s Péťou jedeme první abychom ukázali Ondrovým, jak se dostat na Bor z polské strany. Jak jdeme do kopce, kameny vypadají suše, Áda se rozleze na Pašerácích Drog 7C a pokračujem směr kámen Hollywood, kde dáváme na nějakou hoďku kemp. Ukazuju mu pár boulderů - nějakou osmičku a projekty. Po parádním fleši 5 Minut Před Smrtí 8A, jde zkusit jeden z místních super projektů Naplivu Na Vaše Hroby, kroky se snaží vymyslet, ale jeden zaboha né a né dát, takže příště trošku při podmínkách to snad půjde... Áda říkal, že to může být 8B, ale taky 8C+ :) Jdem dál na Zlatýho Draka 8B SD, při fleši padá v nejtěžším kroku - rozpažka doprava do lišty, pak to zkouší ze stoje , ale to taky nepouští.


Jdeme pod kámen Laboratoř, kde zkouší Panthenol 8A+, ale dneska není tření a lišty nejdou vůbec podržet. Volíme pauzu, já mezitím si vylezu 4 šestky a po chvíli jdem nahoru pod masívy, kde se mu moc líbí jedna super hrana. Bere si ode mně lano, vercajk a jde si jí očistit. Po pár pokusech dává a vzniká další parádní 8A na Boru Psohlavci.



Nutno podotknout, že boulder končí v obrovský díře a šel by vylízt i nahoru, ale to už je škola Kevina Jorgensona a nikdo na ní zatím nechodil, tak se zdá být lezení v 8-9m nad maticemi zcela nezvládnutelnými. Pak ho ještě zaujme jedna lajna na tento masívek skoro v koutku, po chvíli čištění a zkoušení jednotlivých kroků jí hnedka posílá na první pokus, je to další parádní super technická lajna - Harapes 8A, udělali jsme i videjko :)


Pokračujem na 5 Minut Před Smrtí a já padám před posledním krokem, pak už se tam ani nedostanu, jdem zpátky na Draka, Áda volí lanovou čistící metodu a je úspěšná, parádně to tam posílá ze stoje.


Varianta ze sedu už mu jede, tak příště :) Já jdu ještě zkusit 5 Minut, ale už se nedostanu ani k mému nejlepšímu pokusu z podvečera. Cestou k autu nám trošku začíná pršet, my s Péťou jedem dom a tým z Brna zůstáva, ale kvůli problémům doma s počasím, musejí taky...

Video Adam Ondra Harapes 8A FA : http://www.youtube.com/watch?v=G9bs0xHKpAs

Žádné komentáře:

Okomentovat