pondělí 22. srpna 2011

Miskovice, Kutná Hora, Mlynářská Stěna


Zase před sobotou prší, tak se docela dlouho rozhodujem kam nakonec jet, volba padá na Kutnou Horu a jeden zajímavý tip na Čáslavsku. Jedem s Martinem a Péťou. Miskovický lom nacházíme hned, protože tady už Martin byl, je to pěknej skoro strop, uprostřed pole a louky, docela čumím, kde se to tady bere, ale vysvětlení je prosté, těžil se zde vápenec, a tak materiál vůbec není tak špatnej jak to na první pohled vypadá. Na fleš dám Mezi Nebem a Zemí Poletují Dopisy, od místňáka Honzy Nováka, původně 7C, ale myslím, že spíš 7B by sedělo. Pak pokračujem na Oblaka Dabraka 7B+, kde je docela těžký nabrání spoďáku a pak udržet následnej kyv nohou, je to trošku vlhký, ale dávám.

 

Posledním a zároveň nejtěžším boulderem jsou Otcovy Děti 7C, možná trošku tvrdší, ale moc hezký kroky, např. na jednom chytu se dělají tři pohyby, mně se boulder nakonec podaří dát na video.

 

Martin si všechny bouldery dává tréninkově. Jedem do Kutný Hory na další skálu, Martin tady minule udělal jedno zajímavý campusový 8A, a jedno 7B. Matroš mně fascinuje, místy je to hnus, ale kde vedou bouldery je nějaká příměs vápna s pískem či co. Martin mi poradí fleš 7Béčka a já dávám.

 

Na 8A kašlu, jsou to krysy a skok jak sviňa. Martin si boulder dává na video, přelízá nejtežší krok, ale chvilka nepozornosti a nohy má dole. Dál jedem na chrám Svatý Barbory, kde máme malou kulturní vložku. Kutná Hora se mi moc líbí, je to krásný historický město.



Martin má jeden tip od Honzy na Čáslavsku, kde hledáme jednu převislou desku nedaleko Mlýna, chodíme kolem dokola a tak po půl hodině nalézáme. Jsou tam dost zajímavý dvě desky s trošku přísnějším materiálem, ale bude tam super v zimě. Nám se podaří udělat super boulder, připadá mi jako v Americe, krásný plácání tupý hrany - Patent něco do 7B+, Martin zkouší projekt vedle, prej českej Muttertag, dává dobrý pokusy, ale projekt odolává.

 

Ještě zkouší projekt hned vedle, ale je to z jiný ligy, dva malý bočáky metr žádnej chyt a madlo, myslíme si něco do 8B. Chcem tady ještě něco udělat, tak vymýšlíme jednu docela pěknou linku, přes zajímavý stisky asi něco do 7A. Jsme docela zničený, je teplo, prsty křičí, tak jedem dom.

Časem budou fotky  a někdy na konci roku i průvodce na purebouderingu.



It’s raining before Saturday again so it takes us some time to decide where to go, after all it's Kutná Hora and Čáslav area. I’m going with Martin and Péťa. We go to Miškovický lom, a quarry, therefore the material isn’t bad at all, limestone used to be mined here. I flash Mezi Nebem a Zemí Poletují Dopisy, originally a 7C but I think 7B would be more suitable. Then we go on to Oblaka Dabraka 7B+ with a bit difficult bottom and then s leg wing, it’s a bit moist but I make it.  

 The last and the most difficult boulder is Otcovy děti 7C, maybe rather hard but very nice steps, e.g. there are three moves on one hold. The boulder is in the video.  

 Martin climbs all boulders as a raining. Then we move on to Kutná Hora, last time Martin did here one interesting campus 8A and one 7B. The material is fascinating, on some places it's horrible but where the boulders are there is some mix of limestone with sand or something like that. Martin advises a flash of a 7B and I send it.  

 I’m not after 8A, there is a huge jump. Martin has a video shot on this boulder, he gets over the most difficult step but his legs are out after a moment of distraction. Then we go to see St. Barbara’s church to have some culture. Kutná Hora is a beautiful historical town. 

 Then we go to Čáslav region to an overhaning plate which we find after some time. There are two interesting plates that will be great in the winter. We manage to make a great boulder, it looks as if it were in America, Patent something up to 7B+, Martin is trying a project next to it, Czech Muttertag as he says, he has some good attempts but then he gives up.  

 Then one more project next to it, two small side parts, no hold in one meter and a jug, we think something up to 8B. We want to do here something more, so we think up a nice line, something up to 7A. But we are exhausted and our fingers protest, so we go home.

 One day I will add some photos and a purebouldering guide.

Žádné komentáře:

Okomentovat