úterý 1. ledna 2013

Na Nový rok na Štramberku

Po Silvestru se zastavujem na Štramberku, je krásně azuro a jdem zkusit dva projekty, které máme vyhlídnuté z neděle - Sancho Panza a jedna krásná převislá linka vedle. Mně se po pár pokusech zadaří vylézt Panzu.



Bohužel linii vedle, kterou dal Martin hodně ultimátně nedokážu přelouskat. Hlavně kruté a povinné nabírání spoďáku, myslím si, že tento krok u nás dá málokdo a nedivím se, že Martin má v klasifikaci bordel, když toto pošle na druhej, no já si o tomto boulderu a klase myslím svý :) Každopádně Neandrtálec má 7 pěkných a vyvážených kroků převážně po lištách a spoďácích, takže vřele doporučuji.

                         Neandrtálec 8A





          hlavní crux - těžké nabírání spoďáčku



Video z Martinovýho přelezu na: http://martinstranik.blogspot.cz/2013/01/stramberk-verdonek.html




New Year at Štramberk


We were at Štramberk just after the New Year's Eve. The sky was blue and clear and we wanted to try two projects we had discovered on Sunday: Sancho Panza plus another overhang line nearby. After a few attempts, I managed to climb up Panza.

Not so much the line next to it, unfortunately (Martin enormously conquered it, though). Especially cruel was the undercling. I guess that hardly anyone in this country would do this move. No wonder Martin's classifications are messed up: He sent this thing at the 2nd attempt but I see it in a completely different way :-) Anyway, Neandrtálec features 7 nice and balanced moves, mostly edgy ones. Highly recommended!

Video of Martin's ascent

Žádné komentáře:

Okomentovat