středa 20. května 2015

ME Innsbruck 2015

Minulý víkend proběhlo ME v boulderingu, sjela se celá Evropská špička, zážitků jsou neuvěřitelný. Ve středu vyrážíme s Adamem a Peťou, celá repre se ubytujem v moc pěkným kempu v Hallu. Ve čtvrtek je na programu kvalda, mně se podaří vylézt 2b na 5p 4b na 6p, až na ten kolmáč jsem spokojený, umísťuju se přesně v půlce závodního pole - 43.-44. místo, popis boulderů viz. fotky.


Jednička - kolmáč a rajbas dohromady, přejít přes velký stupy a skočit do chytu a zároveň nakopnout nohu doprava, pro mě peklo, dost tento krok dělali i minulý rok v SP, snad do příště vylepším.



Dvojka, bílý Slovinský chyty, kterej nikdo ( až na Slovinskou repre ) neznal, pěkně klouzali, daří se mi bonus, následky krok je vstupenka do dalšího levlu, nedokážu zabrat za pravou ruku.



Trojka, lezu jí trochu blbě, jak jsem na fotce, tak jsem tam měl být opačně rukama a vyměnit, naštěstí tímto dost vyhazovacím způsobem těsně před limitem dávám.

 

Čtyřka je mi dost jasná, levá, pravá, tady není moc co vymejšlet, stačí zabrat, s trochou štěstí dávám na OS.



Pětka, dostávám se do bonusu, ale následná rozpažka doleva je fakt těžká, hlavně zabrat do těch ramen, navíc je docela teplo a mám dost velký problém, že mi hodně rychle mizí mágo.

V pátek jdeme nejdříve na boulderovku, kde si parádně zatrénujem a už se těšíme na semifinále. S Kubou, Romanem a Peťou bráchu doslova tlačíme do finále a škodolibě schazuju ostatní soupeře, minutu před limitem se tam dostává i Adam a naše emoce vrcholí, krásný zážitek, hodně jsem to prožíval.

V sobotu je na programu finále, ještě před ním se s Peťou podíváme na Bergisel - skokanský můstek, musí to bejt krásný skočit a hledět na osvětlený Innsbruck. Dáme zmrzku, podíváme se po místních kulturních památkách - zlatá střecha, brána, nic víc tady není.

                                                        
                                                                     Olověná paní


Kluci ve finále bojují a připravují nám krásné zážitky, nechybí mnoho aby oba stáli na bedně, tak se třeba za velkou louží, dočkáme, držím palce.




The European Bouldering Championship took place last weekend, attended by the European top climbers, incredible experiences! On Wednesday I set off with Adam and Peťa and book in a nice campsite in Hall. The qualification takes place on Thursday, I make 2b at 6a, I am satisfied except the perpendicular boulder, my place is exactly in the middle, 43rd-44th place. 

No. 1 - a perpendicular and friction one, getting over large footholds and jumping to a handhold while kicking my leg to the right. It's hell for me, but they did this step a lot also last year in the World Cup, so hopefully I will improve it until the next time. 

No. 2 - white Slovenian holds which no one (except the Slovenian national team) knew, they were very slippery. I succeed in the bonus, which gets me to the next level. 

No. 3 - I am climbing it incorrectly as I am in the photo, I should have switched my arms but fortunately I made it even this way. 

No. 4 - is clear for me, left, right, nothing to think too much, I just work hard and with a bit of luck make it OS. 

No. 5 - I get to the bonus but the following arm spread is too difficult. Moreover, it's quite hot and I am running out of magnesium. 

On Friday we go to a boulder wall to train and look forward to the semi finals. We literally push my brother into the final and are happy to see the competitors fall down. One minute before the limit Adam makes it too, we are over the Moon, a great experience.

The final takes place on Saturday. Before that, we visit the Bergisel Ski Jump, it must be amazing to jump and see light-lit Innsbruck. We have ice cream and do some sightseeing - golden roof and gate, and that's it.


Žádné komentáře:

Okomentovat