středa 7. října 2015

Sešn Jeseníky

O víkendu jsme měli domluvenou sešn v Jeseníkách. Píšu Ondrovi jestli by se mnou nejel a ejhle, mám parťáka, jsem rád, že nejedu sám. V sobotu ráno se potkáváme s bráchou a Asuem. Nejdříve jdem na Zelenou Horu, kde postupně přelezáme všechno co kameny nabízí, nejvíce se mi líbí Korwinator a Atomový Kryt, asi těžší 8A, pěkný 4 fyzicky těžký kroky po lištách a bočácích, je podmínka jak blázen a sílu taky cítím, po pár pokusech je to v kapse. Přesunujem se na Žulový Vrch, kde se mi nejvíce líbí tupá medvědice Geroj 7C a Synové Velké Medvědice 7B, oba krásné silové bouldery. Jdem zkusit Mantl, Mantl od Honzy Zbranka, ani nenastoupíme a dost nechápem. Den zakončíme na Sokolím Vrchu, na krásný medvědici Vyprášený Kožich ze stoje 7B+, je už docela teplo a moc mně to nedrží, brácha i v těchto špatných podmínkách kožich vypráší ze sedu a s Ondrou jen čumíme. Já volím ústup a šetřím kůži a sílu na druhý den, po cestě k autu ještě s bráchou děláme oblinový traverz Zběsilé Snění, klasa někde kolem 7C.

Video z Bad Pig 7C+

https://www.youtube.com/watch?v=dYbfSHwR73Y

V neděli nám Asu ukáže místní projekty, mně se nejvíce líbí Deprese, krásný ubíhající odštěp, bohužel pro mě, chybí tam jedna noha na závěrečný skok, verzi ze stoje přeléza jenom Ondra. S Adamem se nám daří vylézt nedalekou novinku Skřet 7B+. Naší hlavní zastávkou dne je sektor u Jedlí. Na Jedlích se mi postupně daří přelézt Petrohradskou Klasiku 8A od bráchy, nejtěžší je první krok pravačkou daleko do lišty, pak nepříjemný přískok a ještě jeden do nepříjemného 7A. Za chvilku jdu na flash pokus Magic Woodu a daří se mi, krásný boulder konečně po solidních chytech v dachu. Kůže a síly už docela ubývá, ale bojovnost nechybí, tak se ještě nahecuju do Medailónu a Minimaxu Low, oba bouldery po lištách s klasou okolo 7C. Díky příjemné společnosti z Ostravy a Asuovi za průvodcování po Rychlebech, byl to pěkný víkend. 



A session in Jeseníky is planned for the weekend, I go there with Ondra, happy I'm not going alone. On Saturday we meet up with my brother and Asu. We start at Zelená Hora, we climb everything it has to offer. I like best Korwinator and Atomový Kryt, probably a harder 8A, 4 nice hard steps. The conditions are excellent and I feel strength so I make it after a few attempts. We move to Žulový Vrch, where I enjoy Geroj 7C and Synové Velké Medvědice 7B, both of them nice power boulders. We also try Mantl, Mantl by Honza Zbranek but we can't even start and absolutely don't get. We finish off on Sokolí Vrch, Vyprášený Kožich high start 7B+. It's already quite warm so I cannot hold on, but my brother even in these bad conditions makes Kožich from low start and I and Ondra only stare at him. I save skin and power for the next day, and on the way to the car me and my brother make a curved traverse Zběsilé Snění, class somewhere around 7C. 

On Sunday Asu shows us some local projects, I like best Deprese but I miss one leg for the final jump, so only Ondra makes it. Me and Adam manage to climb a nearby new boulder Skřet 7B+. Our main stop of the day is the sector near Jedle. I manage to climb Petrohradská Klasika 8A by my brother. After a while I go for a flash attempt at Magic Wood and I succeed, a beautiful boulder finally on solid handholds on the roof. I am running out of skin and power but not fighting spirit, so I set myself up for Medailon and Minimax Low, both boulders with crimps and class around 7C. Thanks to nice company from Ostrava and Asu for guiding us in Rychlebské hory, it was a nice weekend.

Žádné komentáře:

Okomentovat