úterý 29. září 2015

3 dny v Boru

Sobota:

Vyrážím se svojí ženuškou směr Bor, přijíždíme kolem poledne a kameny jsou hodně suché navíc je výborná podmínka, tuto kombinaci je těžké tady chytit. Nejdříve jde lézt Peťa, která dá hned na první Pro Dámy 6A, taková pěkná nízká oblá hrana.



Někdo na hrubo vypucoval rajbásek naproti Brada Pitta, mě se daří z první asi 7A(+). Jdu si vyzkoušet ze zvědavosti Pergamen, kterej mám hrozně dlouho rozlezenej, lezu to těžkým fixem a dneska cítím, že to udělám po asi 4 letech slavím přelez a dávám spíš 8A.




Pokračujem směr náměstíčko pod Sultánem, já neúspěšně zkouším novinku od bráchy Short Attack, myslím si, že to bude spíš 8A+, ten skok doprava mi dává jasnou stropku, abych zesílel. Peťa perfektně drtí obliny ve Vlčím Kožichu 6B, musí si upravit program nohama, aby po chvíli mohla stát na vrcholu.



Musím podmínku využít, tak jdu na Polární Záři 8A+, malý spoďáček a opravdu těžké nohy, po zkrokování a přečištění výlezové hrany, překvapivě posílám na třetí pokus a mám velikou radost z další ultra těžké věci.





Na konec dne jdem na Včelku, kde je rodinka Dundáčkovic, Vláďa a spol. Pavel vyčistil pěknou linku vlevo od Trubečkova Pozdravu, ze stoje asi 6C+ a ze sedu 7A+, dávám na první a jedem do Chocně.

Neděle:

V neděli si s mamkou a Jirkou uděláme pěkný výlet do skalního labyrintu na vrcholku Boru a okolo poledne jdem lézt.



Rozlízám se v novince na Peklu, asi něco do 7A. Dneska mám jasný cíl Včelí Kyt 8B, ten mi už po kolikáté dává stopku v posledním šíleným kroku z lišty na hranu. Jde lízt Peťa, nejdříve vyběhne Kahmunrah 6A a pak jdem čistit jeden nižší, ale pěkný kamínek nedaleko, kde vznikají lehké bouldery. Nejtěžším z nich je 6A Zvedni Zadek, Peťa už má dost prolezený prsty, ale bojovnost a vůle jsou silnější a odměnou jí je přelez.







Mně se daří přelézt novinku Frajer 7A. Marně jdu ještě zkusit Short Attack a Sex, Drogy, Alkohol, už je skoro tma tak jdem k autu.

Pondělí:

Nad ránem je krásný červený měsíc a když o půl 7h vstávám je ještě hodně velkej. Peláším na Podsvětí, kde se dobře rozlezu v nových krátkých věcech asi 6C a 7A. Můj hlavní cíl je Přizdisráč SD s odhadovanou klasou někde okolo 8A. Nejdříve mi to moc nejde, pak přicházím na správnou betu a už se jenom zlepšuju, po asi hodině slavím přelez z FA.



Jdu ještě vyzkoušet Střelný Prach 7C+, kde konečně udělám fix, ale nepodržím oblý stisk, asi by to chtělo čerstvou kůži a sílu. Ze zajímavosti jdu na Hochiminovu Pomstu, kterou dost nechápu, zvednu se, ale to je všechno, směju se, jak je to těžký a kroutím hlavou. Posledním boulder který mám v plánu je Čtyřka, nikdy mi to moc nešlo, až teďka cítím sílu a asi po půl hodince dávám s tím, že těžké 7B+. Peťa dnes už neleze a tak vyrážíme směr Choceň a Brno, jak krásně v Boru bylo, jeli bychom znovu...




Saturday: 
I am off to Bor with my dear wife, we get there around noon and the boulders are very dry and the conditions are excellent, it's hard to have such combination here. Someone roughly cleaned a friction boulder opposite Brad Pitt, and I make it at the first attempt, it's probably 7A(+). Out of curiosity, I try Pergamen, on which I have been working for a long time and I feel I can make it today. So after about 4 years I finally succeed. I would say it's rather 8A. 


I unsuccessfully try Short Attack by my brother, I think it will be more of an 8A+, the jump to the right stops me, I have to get stronger. I have to take advantage of the conditions, so I go for Polární Záře 8A+, make it at the third attempt and I am really happy about another extremely tough one. 

At the end we go to Včelka, a nice line on the left from Trubččkův Pozdrav has been cleaned, high start about 6C+ and low start about 7A+, I make it at the first attempt and we are off to Choceň. 

Sunday:
On Sunday we go for a nice trip with my Mom and Jirka to a rock labyrinth on the top of Bor, and we start climbing around noon. 

I warm up in a new boulder at Peklo, something up to 7A. Today I am up for Včelí Kyt 8B, which again stops me in the last crazy step from the crimp to the edge. I am more successful in Frajer 7A. I try Short Attack and Sex, Drogy, Alkohol, but it's almost dark, so we return to our car.
   

Žádné komentáře:

Okomentovat