pondělí 11. ledna 2016

Severní Rakousko, aneb výlet posledních pokusů.

V sobotu máme s bráchou v plánu jet se podívat do parádního lomu v severním Rakousku. Sraz máme s Chrisem, který nás provede celou oblastí a ukáže nám snad všechny bouldery nad 7A, plus bonus v podobě krásného a zatím neopakovaného stropu od Tomase Schiffera. Potkáváme i Sebastiána Glasera, který ten den vyleze šílený kolmáč Desperete Reality 8A - gratulace. Lom je neskutečně nádherný a balvany obrovské, horší je to s materiálem, je sice super pevný, ale když nejsou podmínky, dost klouže. 




          Uprostřed je krásný kámen se super liniemi, okolo 8A




                                            Lom, úlet!

Mně se podaří vylézt tři 8A a jedno 8A+. První je název neznámý, podle videa nám to nejde, a proto to lezeme takovým campusovým skokem, celkem těžký krok, nadřeli jsme se. Druhé je Scarabeo, krásný převislý kýl. Najít dobrý program dá práci, ke konci dost natéká. Docela jsme si zabojovali, ale je to velmi pěkný boulder :)




                            
                           Scarabeo 8A

Třetí na řadě je Weekly Pussy Dose, nejdříve mi to na začátku dne nešlo, ale před tmou jsem se sem vrátil a padlo to celkem rychle, moc pěkná a pestrá věc. Nairobi 8A+, krásná lajna, výborně mi sedla, chce to zabrat za malé lišty a udělat neuvěřitelný skok, takovou pocitovku už jsem dlouho nezažil, málem jsem to neudržel a byla by to pěkná tlama, padlo to posledním pokusem před tmou a završilo to krásný výlet.




                                          Nairobi 8A+

Bráchovi se podaří vylézt tři 8A a krásné stropové Barry White 8B, ( původně B+ ) posledním pokusem dne. Taky jsem to trochu zkoušel, ale neměl jsem ve stropě potřebnou sílu Snad v brzké době opět sem!



On Sunday the plan is to check a wonderful area in Northern Austria with my brother. We meet Chris who guides us through the area and shows us all boulders with grades higher than 7A, plus a bonus – a beautiful and yet unrepeated ceiling by Thomas Schiffer. We also meet Sebastian Glaser, who finishes crazy line Desperete Reality 8A on that day – congratulations! The whole area is splendid and the boulders are huge, however the quality of stone is a bit worse – it is super hard but if the conditions aren't good, it's also pretty slippery.
There is a wonderful boulder in the middle, with very nice lines - about 8A

I successfully climb an 8A and an 8A+. The first line's name is unknown - we can't climb according to the video very well so we use a kind of campus jump – a tough one. The second is Scarabeo, a nice overhanging piece. It's very difficult to find a good programme, and the arms keep swelling towards the end. It was a bit of a fight but the boulder is great :)

Third line I try is Weekly Pussy Dose, first I tried in vain but I came back before dusk and climbed it quite quickly then – cool and interesting stuff. Nairobi 8A+, amazing line which I really enjoyed – you need to grub the small crimps and do a huge jump – I nearly fell down and I climbed it at the very last attempt before sunset. It was a nice end to a great trip.

Martin succeeded in an 8A and a nice ceiling Barry White 8B, (originally B+) - also at the very last attempt. Looking forward to getting here soon again!

Žádné komentáře:

Okomentovat