neděle 24. ledna 2016

Ostrava Desetiboj a Diabelske Schronisko

V pátek jedu se svou ženuškou na již třetí (letos první) campusový desetiboj v Ostravě. Očekávání od bráchy, mě a Adama se berou jako samozřejmost, ale jak to bývá, někdy musí přijít doba, kdy přijde někdo, kdo nás všechny porazí! Naprosto famózním výkonem se zde prezentoval Kuba Konečný, který předvedl neuvěřitelný campus, po osmi disciplínách  na tom byl stejně s bráchou, ale v posledních dvou utrhl vítězství na svou stranu. Moc fandím jemu i dalším klukům, kteří na sobě pořádně makají a chtějí něčeho dosáhnout - takové mladé dříče potřebuje české lezení jako sůl!

Chtěl bych poděkovat organizátorům v čele se Sašou, za velice milé prostředí - v Ostravě se pokaždé cítím skvěle. Azyl na dvě noci nám poskytl Michal 205, za což mu patří velký dík

V sobotu máme naplánovaný rest a v neděli hurá za Lukaszem do Diabelskeho Schroniska, nedaleko Czechotowy. Krásná jeskyně, Lukasz už na nás čeká, ukazuje patenty různých boulderů, a to se pro mě zdá být velmi klíčové, protože se mi nejprve podaří dát La Psiocha 7C+ na Flash a pak Szatanskie Werzety 8A (původně 8A+), radost je vysoká. Pouštím se do prodloužení Disturbia (původně 8B), start lezu obrovskou rozpažkou, protože žádný jiný program mi nejde, ale pak nastává velký problém ve Werzetách. Lepší pokusy střídají horší a po asi hodině a půl s velkým natečením a štěstím držím topové madlo, cítím úlevu a pocit štěstí, nechal jsem zde úplně všechno. Nedaleko nám ještě Lukasz ukazuje dva pěkné převisy, ale je na nich jinovatka, takže před třetí hodinou vyrážíme na 340km dlouho cestu do Brna.




                                 Desetiboj Ostrava 2016

















        
         

          Obě fotky z nástupu Disturbia ( původně 8B )




















       
           
                    Szatanskie Werzety 8A
, ( původně 8A + )


On Friday me and my wife go to the third Campus Decathlon in Ostrava. There are many expectations from me, my brother and Adam Ondra but sometimes the time comes for someone to defeat us all! Kuba Konečný's performance was fabulous – his campus climbing was unbelievable. After 8 disciplines he shared the first position with my brother but in the last two he got some headstart and won. I'm a big fan of his and all other guys who work so hard and want to achieve something – Czech climbing needs such hard workers a lot!
 
I would like to thank the organizers lead by Saša for a very friednly environment they created. In Ostrava I always feel great. Another thanks should go to Michal 205 for letting us sleep at his place.
 
On Saturday we plan to rest and on Sunday we set off to Diabelske Schronisko near Czechotowa to meet Lukasz who shows us the patents to different boulders in this beautiful cave. Lukasz's help seems crucial to me as I manage to flash La Psiocha 7C+ and consequently Szatanskie Werzety 8A (originally 8A+), I am really happy. I also go for the prologend version - Disturbia (originally 8B). I need to reach a lot at the beginning and then I get in trouble in Werzety. After about an hour I grab the jug at the top, feeling relief and happiness – I gave the climb all I had. Lukasz shows us other two overhangs but they are frozen so we take off and drive the 340 km to Brno.

Žádné komentáře:

Okomentovat