pondělí 9. května 2016

ČP Praha Výstaviště, Koruny stromů

V sobotu jedeme na druhý díl ČP, který se koná v Praze na Výstavišti. Kvalifikace je parádní, je sice teplo, ale daří se mi dát 5 boulderů a stačí mi to na postup z druhého místa. Pětka je jiná liga, těžké flathold obliny, které dá jenom brácha. S Peťou si jdeme odpočnout do Stromovky a hurá na finále. Finále je pěkně utažené, první dva bouldery jsou technické a dva silové nářezy.



                                 Finále č. 1



                               Finále č. 2



                              Finále č. 3



                              Finále č. 4

Mně se daří přelézt trojku, kterou dám na druhý pokus, v prvním pokusu zariskuju, ale bez stupu vpravo mi to nevychází. Ve čtyřce si vymyslím svůj program a všechno dám do posledního pokusu, bohužel padám z topu. Výsledek mi se štěstím stačí na třetí místo. Vyhrává bráchá s dvěma topy na dva pokusy, druhý je Štefan Bednár, který má jeden bouder na jeden pokus. Děkuji Oliváčovi a všem za super závod, jen škoda že na finále nezůstalo víc diváků.



                                     Stupně vítězů

Po závodech valíme směr Jižní Čechy. V neděli ráno si na chvilku zalezu na Židárně. Moc mi to nejde, kůže moc není a síla je proti. Pokračujeme směr Hluboká nad Vltavou, kde se projdeme ke krásnému zámku. Výlet završíme na Lipně, v korunách stromů :) Moc pěkné dva dny, jen by to chtělo víc času.



                      Výletníci v Hluboké nad Vltavou



                       Koruny stromů

On Saturday we go to the second part of the Czech Cup, whcih takes place in Prague's Exhibition Grounds. The qualification is awesome, even though it's very hot, I manage to finish five boulders which is enough to advance from the second position. Number five is out of my league, only my brother gets over the flat holds. Then I take Peťa to Stromovka to relax before the final. The final is pretty hard - the first two boulders are technical and the other two are total killers requiring lots of strength.
I finish the boulder number three, which I do at the second attempt, for at first I took risk but I couldn't finish without a foothold at right. I make my own programme for number four and it looks promising until the last attempt in which I fall from the top. So with a bit of luck I end up third, Štefan Bednár, who has one boulder and one attempt, is second. Thanks to Oliváč and all for a great competition, too bad that there weren't more people in the audience during the final.

After the competition we head to Jižní Čechy. On Sunday morning I have a climb at Židárna. I'm not doing very well, lacking skin and strength. So we proceed to Hluboká nad Vltavou and have a walk near a beautiful chateau. And we end our trip at Lipno, in the tree tops :) These were really nice two days, if only we had more time.

Žádné komentáře:

Okomentovat