neděle 31. prosince 2017

Rok 2017

V krátkosti bych chtěl napsat, jaký byl uplynulý rok 2017:

Závody:

Počátkem roku se konaly desetiboje, udělal jsem nový osobní rekord 9431bodů. V prvních dvou nominačních závodech jsem v Pardubicích skončil na 3. místě a v Ostravě na 6. místě, což mi stačilo, abych se nominoval do reprezentace. Na SP v Meiringenu to už tak slavné nebylo, obsadil jsem 90. místo. Velký propad oproti minulému roku, kdy jsem skončil na výborném 26. místě. V létě jsem poprve navštivil Boulder Open Air a bylo z toho pěkné 2. místo. Na MČR v Praze jsem byl opět velice spokojený z 2. umístění. V létě jsme uspořádali pár kvalitních tréninků a setkání kvůli vrcholu závodní sezóny. Koncem prázdin se konalo ME a zároveň SP v Mnichově, tady se mi moc nedařilo 57. místo v ME a v SP 80. místo ze 161 závodníků! Poslední závod byl na fesťáku v Teplicích, kde jsem obsadil 8. místo. Asi se projevila příprava a zaměření spíše na kolmáče na úkor síly, to byl špatný krok.



                          ME a SP Mnichov



                                       MČR Praha



                               Tréninky Praha Smíchov



                                     Desetiboj Ostrava
Boudery:Nejvíce si vážím Kouzelného Sauce v Krasu, na který jsem jezdil 6 dní. Dalším těžkým kouskem je Gusseisener Dackel v Hirschwande, těžké lezení po malých chytech s těžkýma nohama. Do třetice si vážím Idefixe SD, což je další těžký kousek v Krasu, a Pumy na Židárně, teprve druhý přelez! Z FA Je můj nejtěžší No Pain, No Game v Držkový, pak pěkné 8A+ Bodyguard, Otevřená náruč Low, Fénixovy Slzy a v Makitě 8A Medveď.

Celkem:

8x 8B
12x 8A+
22x 8A



                               Fénixovy Slzy 8A+ FA



                      No Pain, No Game SD 8A+/8B FA



                                 Gusseisener Dackel 8B



                      Medveď 8A FA

Na závěr bych chtěl říci, že mým  největším zážitkem a štěstím bylo narození dcery Elišky.



                      Stráníkovi Vánoce

I would like to make a short overview of what the year 2017 was like for me:

Competitions:

At the beginning of the year I took part in several decathlons, setting my new personal record of 9431 points. As for the qualification competitions for the Czech representation, I was 3rd in Pardubice and 6th in Ostrava which was enough to make it to the team. At the World Cup in Meiringen I wasn't doing very well - I ended 90th, which was a huge setback compared to the 26th place of the last year. In summer I took part in the Boulder Open Air for the first time and earned a great 2nd place there. At the Czech Championship in Prague I was also 2nd and I am very happy about it. In summer we also organized several quality trainings and sessions. At the end of the summer holidays there was an European Championship/World Cup in Munchen. I wasn't very lucky there - I ended 57th in the European Championship and 80th in the World Cup (total number of participants was 161!). My last competition was in Teplice and I ended at the 8th place - probably because I had training for verticals and neglecting power. It seems this wasn't such a good move.

Boulders:

The most I appreciate climbing Kouzelný Sauce in Moravský kras - it took 6 visits. Another difficult boulder was Gusseisener Dackel in Hirschwande, hard climbing over tiny holds and with tricky feet. Also I'm very happy about finishing Idefix SD, another tough boulder in Kras, and Puma at Židárna - there have been just two finishers so far, and I'm one of them! :) Also I must mention No Pain, No Game at Držková - the hardest 8A I did this year, a nice 8A+ called Bodyguard, Otevřená náruč Low, Fénixovy Slzy and Medveď 8A at Makita.

Total score:
8x 8B
12x 8A+
22x 8A

Last but not least, I want to say that the most intense and beautiful experience of this year was the birth of my daughter Eliška.

1 komentář: