neděle 21. ledna 2018

Desetiboj Brno v nových rekordech.

Ve čtvrtek proběhlo druhé kolo desetiboje, tentokrát v novém prostoru na Hudy stěně. Z účasti jsme dost zklamaní, silní mlaďaci nedojeli a místních bušičů také moc nedošlo. Po kvaldě má pěknou přednášku Iva Vejmolová, která nám pověděla o svých začátcích až po 8Céčka.

Okolo 19.45 začíná první disciplína desetiboje - rychlost. K vidění jsou super výkony, padá spousta rekordů. Mně se podaří vylepšit si osobní rekord o nějakých 1500 bodů a zůstávám těsně pod hranicí 11 000 bodů. V double skocích dokonce dosahuji na nové maximum 35 poskoků. Áda mocně dotahuje, i on si dělá osobák okolo 10 500 bodů a nebýt lehkého zaváhání ve dvou disciplínách, mohl by taky atakovat jedenáctitisícovou hranici.

Opět suverénně vyhrává brácha, rekord z Ostravy posouvá přes 12 300 bodů. Jelikož se počítáme mimo závod, tak desetiboj vyhrává Ríša Pařil z Prahy před Kryštofem Lebedou a třetí Veronikou Šimkovou, která je milým překvapením celého závodu.

Díky všem, kteří  se přihlásili a nebáli se vyzkoušet tento silový desetiboj. Už se těším do Plzně, jsem zvědav na výkony a možná přijede i jedna zahraniční hvězda.



On Thursday the second round of the decathlon took place at the new Hudy gym. We are a bit disappointed about the number of participants, there are only few young strong climbers and the same goes for the local guys. After the qualification there was a very good lecture by Iva Vejmolová, who told us about her beginnings and how she got to the 8Cs.

At about 19.45 the first discipline begins. People are doing great and there are many new records. I improve mine by 1500 points and I'm very close to hitting the 11 000 points limit. For double jumps I make a new maximum of 35. Áda is right behind me and he, too, makes a new personal record of about 10 500 points. Only a slight hesitating during two disciplines prevents him from hitting the 11 000 points limit, too. My brother is again the best and breaks his record from Ostrava, gaining more than 12 300 points. As we stay out of competition, the winner is Ríša Pařil from Prague, followed by Kryštof Lebeda and Veronika Šimková whose result is a nice surprise of this competition.

Thanks to all who weren't afraid to take part in this decathlon. I'm really looking forward to Plzeň. Maybe there will be even a foreign climbing star, too.

Žádné komentáře:

Okomentovat