pondělí 16. dubna 2018

SP Meiringen

Do Meiringenu se neskutečně těším, mám na něj dobré vzpomínky. Nové závodní profily a nové chyty pouze pro tento závod naznačují, že se Švýcaři chtějí ukázat.

Kvalifikace je masakr, v plotně se nezvednu, pak se mi daří druhý boulder, ostatní tři jsou jiný level.

Světová špička neskutečně pokročila, myslím, že přibylo lidí, co se tomu můžou věnovat naplno. U nás je to trošku začarovaný kruh, chodit do práce a trénink - těžká kombinace. Trénovat sílu se určitě dá, ale ta zdaleka nestačí. Momentálně je největší důraz kladen na koordinaci skoků a flexibilitu a čtení složitosti boulderů. V ČR je těchto boulderů velmi málo, (ne-li žádný), proto je těžké tyto věci trénovat. Např. tréninkové centrum ČHS na Smíchově zdaleka nenabízí rozmanitost a kvalitu boulderů, jak je tomu například v Mandale nebo jaký je současný trend ve světě.

Celkově obsazuji slabé 96. místo a do spokojenosti mám dost daleko. Ale dost bylo nářku, doufám, že v Moskvě se to otočí, jelikož příprava na letošní sezónu byla větší než na tu minulou...


                                                    Dvojka, jediná, kterou jsem topnul


                                                    Trojka, těžká špička a blbý chyty


Čtyřka, hezkej nález z bočáku do jinýho profilu zároveň do špatnýho chytu a do nohy, pak ještě kotel.


                                      Pětka, jediná zóna a top na tomto boulderu, dobrej úlet.


I've been looking forward to Meiringen very much - so many good memories. And the new profiles and holds suggest that our Swiss colleagues want to show off a bit. 

The qualification is pretty hardcore, I can't pull in the slab, then I succeed with the second boulder but the next three boulders are totally out of my league. 

The world climbing elite made a huge progress recently, I think there are more people who can allow to fully concentrate just on climbing. In my home country this is a bit more complicated than that - it's hard to have a job and enough training at the same time. One can definitely work on strength but this just isn't enough. Currently the focus is on flexibility, coordination and estimating the boulder. In the Czech Republic there are few boulders focusing at that (if any at all) so it's hard to train these. For instance, the training center of the CMA at Smíchov doesn't have such a variety and quality boulders as Mandala or the other gyms in the world. 

In total I am 96th which is pretty poor and I'm far from satisfied. Well, no more crying, I hope to turn it over at Moscow as I prepared for this season much better than for the previous one.

Žádné komentáře:

Okomentovat