neděle 8. dubna 2018

Velikonoce na Karlovarsku

Na Velikonoce máme s rodinkou jasný plán: zavítat na Petráč a výletovat po okolí. Na doporučení Magnuse máme objednaný apartmán ve Žluticích, 25 km od Karlových Varů. S ubytkem jsme velmi spokojeni a určitě sem nejedeme naposledy.

Vyrážíme v pátek a stihneme si opéct špěkáčky, máme z této činnosti radost.



                                       opékání špekáčů

V sobotu ráno letím na Petráč, nejprve na vyhlídku, je ale docela vlhko a moc to nedrží. Shořím skoro ve všem, nic mi nejde, začíná trochu poprchávát, a tak volím Vlčí kopec. Ani tam to není ono, ale hezky si zalítám v Klukovském Snu, dokážu si to za formy a sucha představit. Odpoledne máme v plánu zajet do Mariánek, krásný výlet, pak dvě procházky po NS Kladská a Smraďoch, doporučuji.



                                 Mariánky

V neděli zajedeme na krásnou procházku kolem NS Svatého Linharta, tři obory s prasaty, jeleny a daňky stojí rozhodně za to! Po výborném obědě na okraji Karlových Varů zajdeme ještě do lázeňské části. Tady už jsme byli, je to hezké, ale na mě moc turistů





                       Karlovy Vary, teplá pára z pramene

V pondělí ráno chvátám směr Petráč, už je lépe, ale bouldery jsou stejně vlhké. Zkouším kde co, ale pouští pouze Rudá Armáda, Umakart flash a Záchytka, pak shořím v Trátkách a Zimním Slunovratu pěkná, ale trochu jiná céčka. Výlet je u konce, s rodinkou jsem si nesmírně užil výlety po okolí. Lezecky to tak dobré nebylo, tak snad to příště s lepší podmínkou a větší silou bude lepší - i když byl trénink dobrý, cítil jsem se slabě.


Our family plan for Easter is to make a trip to Petráč and its surroundings. Magnus gave us a tip for an apartment to rent at Žlutice, 25km from Karlovy Vary, and we were really satisfied with it. I'm sure this wasn't our last time here.

We start our trip at Friday and as we have some time to spare we have some fun roasting sausages.

On Saturday I hurry to Petráč. I start at Vyhlídka, which is quite moist today and it's hard not to slip. I screw up almost everything, I can't get a hang of it and then it starts raining, so I decide to move to Vlčí kopec. It's not much better but at least I enjoy trying Klukovský Sen. I can imagine finishing it when the conditions are better. In the afternoon we plan to go to Mariánské Lázně and it's a very nice trip. We also take a walk along the Kladská and Smraďoch educational trails, I can really recommend these.

On Sunday we take another walk, this time we follow the NS Svatého Linharta trail, the three game reserves with boars, deer and fallow deer are really worth seeing! After a great lunch at the edge of Karlovy Vary we also visit the spa part of the town. We already had been there before. It's nice, but in my view also a little too crowded with tourists.

On Monday morning I return to Petráč. This time I'm doing littel bit better but the boulders are still moist. I try this and that but I only finish Rudá Armáda, Umakart flash and Záchytka. I fail at Trátky and Zimní Slunovrat - these are both nice but somehow weird Cs. Our trip ends, I really enjoyed hiking and walks with my family. From the climber's point of view it wasn't that good, I hope to improve my performance next time, with better conditions and more strength - even though I was trainig hard, I felt weak here.

Žádné komentáře:

Okomentovat