sobota 5. června 2021

Sviní Mor

Po dlouhé době neteče potok, plán je jasný: podívat se do starých ve Sloupu. Celý květen jsem poctivě bušil na kotelně a tajně doufám, že síla bude. Po rozlezu se pustím na Sviní Mor, nejdřív očistím vršek a jdu zkusit patu na začátku, po chvíli drží. Konečně, tohle jsem nemohl udělat dlouho. Pak těžké přehození noh doprava. Momentálně je spoďáček menší než býval, předtím byl lepší a víc do bočáku, teď je menší a víc na spoďák, srovnat blbé nohy a pumpa do lišty. 

Dám pár nadějných pokusů, dolezu až do spoďáku, kde mi ujíždí noha. Dalších pár pokusů, než se dostanu přes patu a hodím nohy doprava, málem zas nesrovnám nohy, ale poslední těžký krok ze spoďáku už nepustím. Dva kroky do topu a je hotovo! Boulder jsem zkoušel hodně dlouho, asi ne každý rok od jeho vzniku v roce 2013, odhadoval bych to na 5 let. Konečně jsem tu svini dostal, uvidíme co příště :)

                                                Video z mobilu, tak alespoň pro představu


After a while the stream at Sloup has dried up a bit, so my bouldering plans are pretty clear. I was training hard in May and I hope I'll be strong enough. After the warm up I go for Sviní Mor, first I clean the top and then I try the heel move at the beginning, and a bit later I finally manage to do it. Good, this one was pretty tough. Then there's this tricky leg switch to the right. Right now the undercling is a bit smaller than it used to be - it was bigger and one could grab is as a sidepull. After that I need to adjust the position of the feet and get to the edge. 

I make several promising attempts but my foot slips as soon as I get to the undercling. I need few more attempts to get through the heel move and get my feet to the right. I almost slip again but I hold on and do the remaining two moves to the top and it's done! I've been trying this boulder really long, I guess not every year since it was created in 2013, but in total it could make about 5 years. Finally I defeated the bastard, so let's see what happens on my next visit :)

Žádné komentáře:

Okomentovat