středa 18. ledna 2017

Desetiboj Ostrava

Minulý pátek byl na programu letos první desetiboj. Po konzultování Vency, Adama a bráchy jsme se domluvili na standardizovaném nářadí. Kvalda už začala před Adamovou přednáškou a silní mladí kluci dali najevo, že se máme letos na co těšit.

Okolo 19 h začala Adamova přednáška, která byla naprosto úžasná. Krásné povídání o minulé sezóně zakončené přelezením Dawn Wallu, to nemělo chybu. Okolo 21 h začala hlavní soutěž desetiboje, kam se kvalifikovalo 6 kluků, Iva Vejmolová a my tři, kteří jsme byli nasazeni do hlavního závodu.

Desetiboj jsem si nesmírně užil, krásné výkony, celkem vytrvalostní cviky, každý makal na 110 procent! Mně se s velkým štěstím podařilo vybojovat 2. místo. Celkem s přehledem vyhrál brácha a třetí skončil minulý vítěz Kuba Konečný. Čtvrtou příčku obsadil Štěpa Wolf, který u jedné disciplín uklouzl a ztratil celkem dost bodů, bohužel ho to stálo druhé místo. Pátý skončil Adam, který v Praze bude patřit k jasným favoritům na vítězství. V některé disciplíně nás všechny sejmula Iva, myslím, že jsme všichni dost čuměli. Mám radost z mladých kluků, kteří chtějí na sobě makat, přece jenom mladé pušky a následovníky potřebujeme, jak sůl! Chtěl bych poděkovat Saše, Vencovi a Pepemu za skvělý desetiboj a také hodně divákům, kteří každému závodníkovi po pokusu zatleskali, atmosféra byla naprosto vynikající, tak zase příští rok v Ostravě...

                                                             
                                                              Foto: Petr Piechowicz


                                                                 Foto: Petr Piechowicz


                                                               Foto: Petr Piechowicz


Last Friday the first decathlon of this year took place in Ostrava. Together with Adam, Venca and my brother we decided to take the standard set of equipment with us. The qualification began before Adam's lecture and the strong young guys showed us that this year there will be much to be looking forward to. 

At about 7 p.m. Adam's lecture started and it was truly awesome - an interesting talk about the last season which was concluded by climbing the Dawn Wall. The main competition of the decathlon started at 9 p.m. The three of us, Iva Vejmolová and other six guys qualified for this one. I really enjoyed the decathlon - great performance, focus on endurance, everyone was giving it 110 percent! 

With great luck I ended up 2nd, Martin won, and last year's winner Kuba Konečný was third. Štěpa Wolf, who slipped during one of the disciplines and thus lost a lot of points which cost him the second place, was fourth. Adam was fifth and in Prague he will be one of the hot aspirants for winning. In some of the disciplines Iva left us far behind her, I guess we were all pretty much stunned. I'm glad there are the young guys who work so hard, you know, we really need some successors. I'd like to thank Saša, Venca and Pepe for the great decathlon and also to the audience who clasped to everyone after their attempt. The atmosphere was amazing, so see you next year in Ostrava!

Žádné komentáře:

Okomentovat