neděle 25. října 2020

Sklapsko vol. 3,4,5,6

Minulou neděli máme session s bráchou na Sklapsku, beru i Dejva. Celkem dost pršelo, ale pod převisy se dá trochu lézt. Brácha nekompromisně hned po rozlezu dává Zabijáka 8A+/8B, pak projekt na pětačtyřicítce Řezník Ze Sklepa 8B. Název je opravdu trefný – hustý krok přes malý spoďák a podchod u Jemarku, Partyzánský Bojovník 8A+/8B, čistá super síla. Mně se daří vylézt Do Sedel 7C+, bolavá a ten den vlhká lištovačka. 

V úterý jedu znovu, tentokrát je super počasí: chládek, sluníčko a dost větrno. Jdu hned na novinku Partyzánského Bojovníka, vymýšlím, malinko lepší betu – ze startovacího spoďáku přímo pumpa pod hranu, pak se tady šteluju a dělám přískok s těžkými špičkami v převisu, dnesje to na dvě hoďky dřiny a spíše 8A+. 

V pátek po práci opět letím sem, zkouším prodloužení Bojovníka o 4-5 kroků. Bude to paráda, ale nápal ze spoďáku po těchto lehčích krocích je zatím úplně mimo mé schopnosti. Jdu se podívat na kámen Máslo od Martina Švece, jde o nižší strůpek u auta. Máslový Cór 7C vylezu na první pokus a pokukuji po pravém průlezu stropu, občas se se mnou něco udrolí a jeden chyt se tím dost zlepší. Po zkrokování dávám na druhý pokus, nejtěžší je udržet levou nohu ve stropě, název Patošpička 7C+/8A? – nevím.

Dnes jsem jel znovu, chci se podívat po nových kamenech a něco si připravit na příště, dělám dopady a trochu si skřípnu prst, šlo s tím lézt, ale ne naplno, těším se se opět na příště! 

Bohužel mi odchází jeden disk a vzalo to složku kde jsem měl fotky a video z Bojovníka. 




  











Patošpička
      

On Sunday I had a session at Sklapsko with my brother and Dejv. It has been raining but we could climb under the overhangs.

Right after the warm up Martin sends Zabiják 8A+/8B and then the project at Pětačtyřicítka: Řezník Ze Sklepa 8B. The name is really fitting. Also he climbs a pure power boulder at Jemark: Partyzánský Bojovník 8A+/8B. I go for Do Sedel 7C+ – it's moist and it hurts a bit, but I finish it anyway.

On Tuesday I go again, the weather is really good: it's cool, sunny and windy, so I immediately start trying Partyzánský Bojovník. I find a bit better beta from the undercling, and then I must get ready for a jump in an overhang with tricky toes. It takes about two hours of hard work and I guess the grade is 8A+.

I return on Friday after work and try the prolonged version of Bojovník, adding about 4 to 5 moves. It will be amazing, but right now the move over an undercling is far beyond my capabilities. I set off to check out the Máslo ceiling by Martin Švec. I finish Máslový Cór 7C at the first attempt and I'm thinking of climbing the ceiling from the right. From time to time a piece of rock breaks off, which makes one of the holds much better to grab. When I'm done with all the moves I start trying the whole boulder, the hardest part is to keep the left foot in the ceiling. I call it Patošpička, the grade is 7C+/8A? – I don't know.

Today I went again as I wanted to search for new rocks and to prepare for my next visit. I pinch my finger a bit, and even though it doesn't prevent me from climbing, I can't climb properly, so I'm really looking forward to the next visit!

Unfortunately, I don't have my photos and a video from Bojovník anymore: one of my harddrives left me and took them with it...                         

Žádné komentáře:

Okomentovat