pondělí 2. listopadu 2009

MČR bouldery Rajče

O víkendu se konalo MČR v boulderech na Rajčeti. Pilkynovy profily vypadaly docela zajímavě, hlavně první skálový profil, kde snad všem hrozně klouzaly nohy.

Holky měly přestřelenou kvalifikaci... Nepochopím, proč se bouldery na finále nezlehčily, když bylo zřejmé, že udělat finále ještě tvrdší je totální kravina, ale stalo se. Se štěstím vyhrála Nelly Kudrová, druhá skončila Silva Rajfová, třetí Katka Pavlovičová.

Kluci měli v kvalifikaci přichystané taky těžké prásky a finále bylo opět tvrdší. Někdy mi připadlo, že byly nesmyslné skoky do topů. Trošku si ve finále zalezli Martin Stráník,

který dal dva topy a vyhrál, a Kuba Hlaváček, který skončil druhý a dal jeden top. Třetí skončil Ondra Nevělík se dvěma zónami. Zbytek finalistů trošku frustrovaně zkoušel a zkoušel, až všem došla síla nebo čas. Mně jedna zóna stačila na 8 místo :(




Závěrem bych chtěl říct, že když mi někdo řekne, že bouldery byly pro Ádu, tak to není vůbec omluva, protože závod tvoří závodníci a ne jedinec. Takovýmto způsobem nepojedou závodníci už vůbec nikam a bude jich ubývat...


This weekend the national championship took place at Rajče. Pilkyn's profiles looked interesting, the first one, pretty slippery, in particular.

The girls' qualification was too difficult and in Štěpán's opinion making the final even more difficult was absolute nonsense. Nelly Kudrová was the winner and she was followed by Silva Rajfová and Katka Pavlovičová.

The boys had also hard time and the final was worse than the qualification, too. The jumps to the tops were sometimes exaggerated, means Štěpán. Martin Stráník got to two tops and won, the second was Kuba Hlaváček with one top and the third was Ondra Nevělík with two zones. The rest of climbers was just trying, Štěpán ended up at the 8th place.

Žádné komentáře:

Okomentovat