úterý 24. ledna 2017

Sasko

Ve čtvrtek mi píše Magnus - co v sobotu zajet do Saska? Mám v hlavě projekt na Držkové nebo Spitz. Říkám si ale, že je to jasný signál  vydat se pro změnu někam jinam než po xté do té samé destinace. Okolo 12 h začínáme lézt v super desce, kde je krásný oblinový boulder Tarte. Nejprve se nám to zdá celkem těžké, ale po grifech a pořádném prolezení máme boulder v kapse.

Dalším kouskem je Eiszeit. Magnus hned na druhý pokus dává spodní část a prodlužuje to až do Eisbombe za 8A+. Tak to má být: rychle a efektivně. Mně ve spodku nejde jeden krok, který při pokusování jako zázrakem dám skoro hned, a daří se mi taky na první pokus propojka do Tarte. Nicméně, když si chci dát ještě jednou spodní 8A, pěkně mě to školí, asi půl hoďka celkem boj s rozpažkou.

 

                                Eiszeit 8A



                              Tarte Tatin 7C+

Dále pokračujeme na Superfinále 8A+, nejprve zkoušíme boulder ze stoje, ale nějak se nám nezdá vršek, je tam šíleně dlouhý jeden krok, a zpětně zjišťujem z videa, že tam něco chybí?

Poslední zastávkou je strop Tv Show. Máme jasný plán zkusit Plastikmanna, těžké 8A+ se záverečným dynamem. Nejdříve mi boulder moc nejde, pak nalézám krásné založení paty a hned se objevuji v závěrečném dynamu. Z téhle pozice je to nicméně těžší, protože levá pata stahuje dolů a špatně se odráží z malé pravé nohy. Zlepšuji se a už atakuji udržení madla. Dalším pokusem dávám, ale dilema se škrtnutím, nic jsem necítil, ale něco zašustilo. Proto dávám další pokus a perfektně znova přelézám. Magnus mě hned šteluje do prodloužení, velká škoda, že jsem si prodloužení (Sprint 7C+ ) nezkusil hned, bohužel v posledním těžkém kroku padám. Dám další pauzu, ale pravé rameno mě už nepodrží v udržení topového madla Plastikmanna, škoda veliká, ale i tak super výjezd s hodnotnými přelezy.



                           Plastikmann 8A+

On Thursday Magnus writes to me and suggests a trip to Saxony. I planned to do some projects at Držková or have a session in Spitz but I take it as a sign to change the destination once in a while and not to go to the same places all over again. At about 12 a.m. we start climbing on a wonderful rock with a beautiful round boulder named Tarte. At first it seems quite difficult but after finding few hacks and some time of thorough climbing we can check it off. Another item on our list is Eiszeit. Magnus sends the lower part at the second attempt and prolongs it right into the Eisbombe 8A+, that's exactly how it should be done - quickly and effectively. I struggle with one move - first I do it almost instantly and also I manage to do the prolongation to Tarte at the first attempt. But when I want to repeat the lower part, it gives me a hard lesson and the next half an hour I spend trying to spread my arms.

We move on to Superfinále 8A+, first we try the boulder from standing position but the top part seems to be somehow weird, one of the moves is too long and in retrospect we find out from the video that something is missing in there? Our last stop is the ceiling called Tv Show. Our goal is to climb Plastikmann, a hard 8A+ with a dynamo in the end. First I'm not doing very well, but then I find a nice heel and I get to the final dynamo. It's a bit more difficult from this position, though, because the left heel drags me down and the right foot is not so easy to bounce from. I keep improving, though, and soon I attack the bucket. I climb it in the next attempt but I'm not sure if it was a clean climb - I haven't felt anything but I heard something rastle, so I give one more attempt and this time I climb it perfectly. Magnus helps me to get to the prolongation (Sprint 7C+), pity that I haven't tried it right from the beginning, unfortunately I fall from the last move. I take another break but my right arm doesn't hold me anymore in the top bucket of Plastikmann, bad luck, really, but it was an amazing trip with valuable climbs anyway.

2 komentáře:

  1. Super Štěpo, gratulácia k pekným prelezom! A hlavne, veľmi ma vždy poteší každý, kto ma takýto zmysel pre poctivosť a čestnosť. Darmo, svedomitých ľudí by mentálne červy zožrali. Len tak ďalej, nech sa ti darí a zdravie slúži.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Oli, jak se říká s poctivostí nejdál dojdeš :) Přeju ti letos hodně lezeckých úspěchů.

    OdpovědětVymazat