středa 29. března 2017

Telč a Dobrá Voda - parádní bouldering na Vysočině.

V pondělí po práci jsem domluvený s Karlem Lavičkou, že se sejdeme na Štamberku. K Pigs dorážím ještě když tam svítí, ale to nevadí, v klidu si boulder promáguju a jdu se projít. Mezitím zapadne slunko a hned zkouším vedlejší jednokrok, po chvíli se mi boulder podaří vylézt, klasu bych viděl někde kolem 7C.

Už se dělá parádní podmínka, a tak přecházím k prasátkům. Mezitím přichází Karlos a radí mi kroky, zkusím je a jdu na ostrý pokus, kterým přelézám. Hned zkouším kroky v nižší variantě a na druhý pokus jsem opět nahoře. Super, cíl výjezdu splněn. ¨

Ještě je čas, tak přejíždíme do Dobré Vody. Tak jemnou krásnou žulu jsem u nás ještě neviděl. Očistím si projekt, zkusím kroky a opět posílám oba bouldery na první pokus. Krásné bonusy na závěr. Ještě zkouším jeden projekt, ale ten už je moc těžký. Ke klase těžko říct? Jediné srovnání, které jsem měl, byla prasátka na Štamberku, podle nich jsem nahodil ostatní klasu. Že by taková forma? Nebo je to všechno míň? Ale odpočinek, podmínka, síla byly na mojí straně, tak uvidíme časem, nebráním se jakékoliv úpravě klasifikace. Chtěl bych poděkovat Karlosovi za jeho čas, ukázání fint a projektů, díky moc!



                  



           



                      



On Monday Karel Lavička and me plan to meet at Štamberk after work. When I get to Pigs, sun is still shining there but I don't mind, at least I can chalk the boulder and have a walk. In the meantime the sun sets and I  try the one-move boulder next to Pigs. In a moment I'm up, I'd say it's about 7C. The conditions improve so I get back to the piggies. Karlos comes, too, and gives me some advice about the moves. Then I start serious attempts and a climb the boulder at the very first one of these. So I try the moves of the easier version and in two attempts I'm up again. Great, the mission is completed. 

We have still some time to spare so we move to Dobrá Voda. I haven't seen such a beautiful, fine granite yet. I clean a project, try the moves and again I send both boulders in one attempt. Then I try another project but this one is too difficult. Regarding the grades... I have no clue :) The only comparison I have is Pigs at Štamberk, so I graded according to it - could it be that I'm in such a good shape? Or are the grades actually lower? But I had my rest, good conditions, power... we'll see but I'm not against any corrections of the grades. I'd like to thank Karlos for his time, showing me the tricks and projects. Thanks a lot!
                          

Žádné komentáře:

Okomentovat