neděle 2. dubna 2017

Projekt na Vysočině padnul.

Ve čtvrtek po práci spěchám na rozdělaný projekt na Vysočině. Jde o parádní lajnu ve čtyřicetistupňovém převisu, přes menší chyty.

Boulder začíná z dobré police pravačkou do pozitivní lišty a levou dlouhým tahem do další lišty, těžká výměna a levačkou do lišty, těžké zvednutí nohy, pravačkou poskok do malé lišty a skok na hranu. Boulder mi zabral dva dny, dnes asi hodinu intenzivního zkoušení, nahoře jsem se docela bál, ale dopad je přece jen dodělaný a snad i pevný. Původně jsem myslel, že to bude jasné  8B a výše, ale klasa mě mírně zklamala. Název je Fénixovy Slzy s klasou něco okolo 8A+.









On Thursday after work I hurry to Vysočina to revisit the unfinished project. It's an awesome line in a 40-degree overhang, over small holds. 

The boulder starts from a good shelf with a right hand reaching to the ledge and another reach to a ledge on the left, then a difficult switch and a left reach to the ledge, a hard foot lift and a jump to a small ledge and to the edge. The boulder took two days, today I practiced for about an hour and I was a bit scared up there, but pads have been laid and, hopefully, they are solid. At first I thought it was a clear 8B or more but I was a bit disappointed by the grade. I call this one Fénixovy Slzy and the grade is about an 8A+.

Žádné komentáře:

Okomentovat