pondělí 29. května 2017

3 návštěvy ve Sloupu.

Poslední měsíc se mou domovskou oblastí stávají staré skály ve Sloupu. V teple je tady příjemně a je tu spousta těžkých linek. První návštěvu jedu klasicky s Magnusem, zkouším kde co, nakonec se zakousneme do Automatixe, kde je klíčovým prvkem správné založení pato-špičky, fix do lišt a napnutý jako struna dosahuji do spárky, pak překopat nohy blíže a udržet vývlav, asi po dvou hodinách dávám, Magnus to tam pošle asi o hodinu dříve.



Na další výjezd se mnou jede David Kozel, tentokrát chci vážněji vyzkoušet Jaxitaxe, boulder zkouším asi dvě hodiny, ale nedaří se mi ani kroknout. 8B jsou tady v jiné dimenzi, přeběhnu na Kouzelný Letkvar, který mi tenkrát moc nešel. Dneska jde o dost lépe, ale dvakrát spadnu ve skoku do madla.   

V sobotu jedu brzo ráno, jsem natěšený, že Kouzelný Letkvar dneska sfouknu, ale ejhle, skok je prostě moc těžký. Mezitím přichází brácha, který zkouší nález do Panoramixe, brutální spoďáky a těžká vlna - no, jen koukám. Ptám se na betu Mátového Sauce a super programem to zlehkne, proto můžu zkoušet Panoramixův Sauce. Daří se mi asi na třetí pokus, už jsme na kaši, takže před obědem balíme a jedeme.










During the last month the old rocks in Sloup have become my home area. It is very pleasant here in the hot weather and there are lots of hard lines. On my first visit I go with Magnus as usual and try lots of stuff until we start attempting Automatix. The crucial move here is to place toes and heel, get to the ledges and then there is this loooooong reach to the crack, then you have to pull your legs closer and hold on. It takes me about 2 hours, Magnus sends it about an hour earlier.

On my next trip there David Kozel makes me company, this time I want to attack Jaxitax, which I do, for two hours or so, but I can't get over training the single moves. The local 8Bs are very different from those anywhere else. So I run to Kouzelný Lektvar, where I didn't do very well last time. This time it is much better but I fall twice from the jump to the bucket.

On Saturday I go early in the morning and I'm determined to defeat Kouzelný Lektvar today. But damn it, the jump is simply too hard. In the meantime my bro arrives and starts trying the climb from Lektvar to Panoramix with those cruel underclings - I just drop my jaw. I ask him about the beta of Mátový Sauce and thanks to the great programme it gets much easier so I can start trying Panoramixův Sauce. I've got it at the third attempt and as we are both pretty mashed, we pack our stuff and go home.

Žádné komentáře:

Okomentovat