středa 10. května 2017

Rychlý výpad do krasu

V pondělí jedu po práci s Magnusem do Krasu. Nejdřív jedeme na Jáchymku, kde Magnuse chytám v Baselardu, po oživení kroků hezky přelézá. Ještě přidává vedlejší Powerbanku na flash.

Přesuneme se na Holštějn, kde chceme zkusit pěkné lištovačky v převisu. Bohužel bouldery jsou trochu vlhké a po zjištění, že se s námi hýbe nástup, volíme raději ústup. Přesuneme se pod Patičku Ledovce, tehle boulder jsem zkoušel už asi šestkrát během různých návštěv a ta poslední byla asi před dvěma roky. Musel jsem si dát pauzu a přijít v lepší formě, která se zdála být správná právě teď, a tak chvilku krokuji a po chvíli přelézám. Pro mě jde o hustou rozpažku do stisku, pak musím pravou nohu zvednout výše a levou ruku otočit úplně na spoďák. V této fázi je to extrémně silový krok přes bicák a rameno. Ještě vyměnit nohy a pravačkou silový přískok do dírky, dále už nekazím. Je pravda, že co si pamatuji, originál přelez se jde ještě malinko jinak, ale i tak klasa sedí.



Přesunujeme se ještě na Kostěje ze stoje. Tady přesně nevíme, kde se může startovat pravou rukou, tak volíme hned lištu vedle očka. Moc pěkný intenzivní boulder přes stisk a zobáček, mně se po pár pokusech podaří přelez. Jsme už dost na hadry, tak se jedeme podívat ještě do Sloupu, jestli teče potok.... a teče :(



On Monday after work I join Magnus on his trip to Kras. First we go to Jáchymka where I am catching Magnus under Baselard and after practicing the moves a bit he climbs it and then adds the flash climb of Powerbanka.

We move to Holštějn where we want to try the ledgy stuff in the overhang, unfortunately we find out that the rock is moist and the first part of the boulder is unstable, so we run away. Then we move under Patička Ledovce. I have tried this boulder six times already and my last attempt to climb it was two years ago. I had to take a break and come back in better shape - well, now it seems to be the right time so I try the moves and soon I climb the whole thing. I have to stretch both arms and grab the rock, then I have to lift the right leg and rotate the left hand so I can grab the undercling. In this stage it is an extreme power move with the biceps and the arm. Then I have to switch legs and do a power jump to the hole and there it goes. Well, as far as I remember, the original climb was a bit different but the grade stays the same.

We move to Kostěj and try it from standing. We aren't entirely sure where to put the right hand so we choose to place it on the ledge. A beautiful intense boulder it is. And after few attempts I finish it. We are pretty mashed already, so we go to Sloup to check if the stream is still there... and it is :(

Žádné komentáře:

Okomentovat