neděle 14. března 2010

Bahratal

S Vildou před víkendem prohodíme pár telefonátů a domlouváme se, kam bychom mohli jet - rozhodujeme se mezi Petráčem a Bahratalem. V pátek večer za nás vlastně rozhodne Číža, protože chce jet do Bahratalu, v sobotu ráno tedy vyrážíme. Okolo Krušných hor je docela hnusně, v Petrovicích se setkáváme s Čížou, počasí se až na místo zlepšuje, protože nesněží a není moc sněhu.

Jdeme hned až k boulderům okolo Mufuti, rozlézáme se na šestkách. Já zkusím po rozlezu Mufuti 7C a je to děs na prsty, asi po 15 minutách a silovějším způsobu přelézám. Dneska si říkám, že to půjde. Kluci mezitím ladí Zoom 7C+. Docela nám zabere vymyšlení správného rukosledu a nohosledu, to je tady asi nejdůležitější. Mně se to nakonec podaří dát, nelezeme od hrany, ale jako Spilkyn z díry, ty 3 metry jsou stejně hrozně lehké. Klukům to jde taky dobře, škoda Vildy, padá z posledního těžšího kroku už z docela dobré lišty.



Jdeme dál na Tonicu 7C, nádherný a logický traverz. Začátek lehký, pak nateče a krutě těžký konec, který nechápe nikdo. Po Tonice jdeme objevit sektor Fuck a Vilda s Čížou nalézají.  Cestou potkáváme krásné bouldery, až přijdeme přímo do Fucku. Čížovi se podaří dát Fuck 7B+ a my s Vildou zkoušíme prodloužení za 7C. Je to trochu vlhké a střílí to. Mně se zadaří a po chvilce dávám, Vilda bojuje a nakonec dojede - prý že není vytrvalost, škoda. Určitě si dnes vybral smůlu, protože ke dvěma přelezům, měl hodně blízko.

Cestou zpátky se ještě stavíme úplně na začátku, kde je velký převis, kluci lezou do 7A a já se zakousnu do 7C+. Jde mi to dobře, škoda, že je to vlhké a na poslední krok už prostě chybí síla. Skoro za tmy sejdeme k autu a jedeme dom. Musím říct, že Bahratal je úplně parádní oblast s krásnými bouldery, každý si zde přijde na své a rád se sem brzy vrátím.



After an exchange of calls Štěpán with Vilda are deciding whether to choose Bahratal or Petráč for their next session. Číža helps them to decide for Bahratal.

They go to the boulders near Mufuti and do some 6s to warm up. Štěpán tries Mufuti 7C and although it's very hard on his fingers, he finds a way how to climb it using his strenghth.  The boys are trying Zoom 7C+ and Štěpán joins them. Štěpán succeeds, Vilda unfortunately falls almost from the top. 

They proceed to Tonica 7C, a nice travers. The beginning is easy but the end is severely difficult. After that they go to explore the Fuck sector. Číža succeds in climbingt Fuck 7B+ and Štěpán with Vilda try the prolonged version - 7C. Štěpán does it but Vilda cannot finish it for the lack of strength.

On their way back they stop at an overhang where the boys try a 7A and Štěpán starts 7C+. HE does well but lacks strength for the last move. 

In all, Bahratal is a wonderful area with lots of beautiful boulders.

Žádné komentáře:

Okomentovat