pondělí 28. prosince 2009

Škrovádské skalpy


V sobotu jsme s Honzou Chválou a Michalem Štěpánkem navštívili opět Škrovád. Počasí se vydařilo na jedničku s hvězdičkou :)

Kluci byli dobře nabuzení, a tak Honza zanedlouho začal atakovat místní nejtěžší boulder, Mucholapku 8A+. Já jsem si říkal, že zkusím Piko 7C, ale hodně rychle jsem z toho utekl. Co nevidět se do toho pustil Michal Štěpánek, a vida, jde mu to dost dobře a po chvíli to tam prostě napálí a není co řešit.

Jdeme dál na Kunhutinu Modlitbu 7C/C+, u mě jde o progres, ale stejně mám k přelezu ještě daleko, krystaly se nám zarývají do kůže víc a víc, a tak utíkáme na Sarajevo. Cestou potkáváme Komíňáka, který jde lézt s námi. Zkouším Obránce Rudé Ruky 7B+, vymyslím zajímavý program a namotivuju Honzu, který za velkého řevu přelézá. Já nakonec zjišťuji, že to takhle nepřelezu a budu muset najít jinou betu. U Knedlajse 7B+ nám Honza z první ukáže, jak se to vlastně leze. S Komíňákem a Michalem zjišťujeme, že nám z boulderu, naprosto netypicky natékají třísla, hrozně pěkný boulder, taková grifovka.

Zkouším jaká je vlastně Detonace 7C+, hmmm zjišťuju, že zkurveně těžká, po velkém boji nedávám dva klíčové kroky, takže to chce ještě hodně zbetonět a v klidu bych to viděl na seriózní 8A.

Michal mezitím hezky přelézá Al Kajdá 7B. Poslední boulder, který zkoušíme je Mrazák 7C, já zjišťuji, že už jsem na to po celém dnu prostě slabý, Honzovi to ale jde moc dobře a po pár pokusech dává. Všichni jsme už na maděru a ve 2h jedeme domů.




Saturday was devoted to the bouldering trip to Škrovád which Štěpán made with Honza Chvála and Michal Štěpánek. The weather was perfect, so they could try many boulders. 



Honza started with the hardest boulder there, Mucholapka 8A+. Štěpán made some attempts to climb Piko 7C but had to give it up, soon. Michal Štěpánek tried it after him and finally got to the top.


Then they moved to Kunhutina Modlitba 7C/C+, where Štěpán made some progress but still didn't reach the top. On their way to Sarajevo they met Komíňák, who joined them. Štěpán started dealing with Obránce Rudé Ruky 7B+ and found an interesting programme which motivated Honza for climbing it, unlike Štěpán who finally finds out that this programme is impossible for him. Honza then shows the others how to climb Knedlajs 7B+ at the first attempt. 


Štěpán tries Detonace 7C+ and finds it really hard work. After long struggle he fails the two crucial steps and postpones the whole boulder to some time later. He estimates it as an 8A. 


Michal in the meantime climbs Al Kajdá 7B. The last boulder which they try is Mrazák 7C but Štěpán is already too tired for it. Honza is more successful. At about 2 the session ends as everyone is exhausted.

Žádné komentáře:

Okomentovat