úterý 21. září 2010

Hudy Cup 2010

V pátek po obědě vyjíždím s Péťou z Chocně a někdy okolo 4h se potkáváme s Vildou, Ondrou Katkami a bráchou na parkovišti pod Sněžníkem, hned jdem lézt a cíl je dost jasný Metro 8A, ze začátku to moc nejde, ale pak se všichni zlepšujem, kluci dávají, mně dost natíká a klíč nedávám, tak si vedle spravím chuť na Porera 7B+. Den se blíží ke konci a všichni přejíždíme do Ostrova, dáme pivko a plní očekávání se těšíme na zítřek.

V sobotu je nádherně, ráno kosa jako blázen, ale to nevadí, mikrobusy nás přivezou až pod rozhlednu, Ondra Beneš vysvětluje základní pravidla a hurá, jde se lézt, nádherných boulderů je opravdu hodně. Rozhodně bych vyzdvihl žolíky, sice jeden dost zlehknul, ale na tom nesejde. Péťa během dne vyleze dvě 3ky, dvě 4ky a zkouší jedno 6A+sko, docela těžkej zved, pak jsou, ale zlý nohy, tak potrénujem :) a určo příšte to bude její. Mně se hodně líbil Respekt 7C a Proces 7C/C+ obě klasický silovky.

Okolo poledne začínám trošku zmatkovat a lezu co to jde, proto abych se dostal do finále, nakonec se ukáže, že mé obavy byly zbytečné a tak v klidu postupuju z 3 místa. Finále je opravdu velkolepé tři krásné bouldery na jednom kameni, to se jentak nevidí. První je boulder Kadeřnice 6C+, takový nátahy po slušných chytech, druhej je čistá silovka The Blues 7C prostě bomba věc!



a třetí lištová pecka Krutovládce 7B+

mně se nečekaně včechny bouldery podaří dát na první pokus, Marťovi taky, ale má o dost lepší výsledek z kvalifikace, takže zaslouženě vyhrává, já končím druhý, třetí místo si vybojuje Ondra Nevělík. V Holkách vyhrává Nelly Kudrová, před Editou Vopatovou. Je konec a strašná hromada lidí, jde směrem k parkovišti. Chceme si dát dobrý jídlo, tak jdem hned do restaurace vedle, ale je hrozně narváno, tak tak stíháme si sednout a vyhlášení máme taky dost na knop. Večer probíhá v super atmosféře, kecáme, pivka i panáky lítají a po 1h jdem do Dj stanu kde do půl 3 tančíme, tak končí krásný víkend Hudy Cupu 2010, díky Ondro za něj!

Žádné komentáře:

Okomentovat