pondělí 23. května 2011

Searching Failed, Otradov

Protože v pátek v Boru pršelo volíme s Péťou jinej program, jedem se podívat na nový kameny do vesnice s přízvučným jménem Skála a pak do Předhradí obě nedaleko Skutče, bohužel v obouch případech kameny nejsou pro nás moc zajímavý, buď je to skála v totálním svahu, nebo dost často rozsypaný, zato procházky údolími těchto řek jsou moc hezký. Na tomto kameni by šly moc hezký 5-6ky, takže jestli někdo si chcete vylízt nějakou novou panenskou linii a jste z regionu tak hurá sem :) Výška je tak 5m.



V Předhradí náhodou narazíme na Martina, kterej se sem chtěl taky podívat. Jelikož je objevování neúspěšný jedem si spravit chuť do nedalekého Otradova. Martin mrskne Teorii Relativity 7C+



já posbírám kromě toho všechny 7áčka a nějaký šestky. S Martinem čistíme a děláme pár nových hezkých boulderů.



Jak přecházíme řeku, tak uklouznu do vody a mám totálně mokrý boty, tak chodím po kopci nějakou hoďku v lezečkách. Za řekou zkoušíme jeden projekt, lehce položenej kolmáč s malými chyty, je teplo tak to nejde. Martin jede bušit k Honzovi na boulderovku, já s Péťou jdu ještě lízt, čistím pro ní jeden kámen, kde vznikají dva bouldery, jedna moc pěkná dvojka a pětka s těžkým zvedem. Péťa oba bouldery úspěšně dá. Už moc času nezbývá, tak musíme už jet, aby nám nezavřeli v potravinách. Přejíždíme k Chotěboři, kde si druhý den uděláme krásnou procházku v údolí řeky Doubravy, naivně si totiž myslím že najdu jeden převis, ale nenacházíme, nemáme už moc času, protože musíme jet dom na oběd.



Since it was raining in Bor on Friday, me and Péťa choose a different program, we have a look at new boulders in a village called Skála and then to Předhradí, both not far from Skuteč. Unfortunately, the boulders aren’t very interesting for us, either it’s a rock in a steep slope or there are only ruins. Never mind, at least the walks in the valley of the rivers are beautiful. On this boulder, some 5-6s would be possible, so if you live around there and want to go for a new virgin line, go for it :) The height is about 5 m.

In Předhradí we run into Martin who also want to have a look here. Since the discovery is not much of a success, we go to Otradov. Martin makes Teorie relativity 7C+,
I collect – besides this one – all 7Aa and some 6s. With Martin we clean and make a few new nice boulders.

As we are crossing the river, I slip into the water and my shoes are completely wet, so I walk around in my climbing shoes for some time. We try one project on the opposite bank, a slightly leaning perpendicular with small holds but it’s impossible because of the hot weather. Martin goes to help out Honza with some boulders, me and Péťa want to do some more climbing, I clean one rock her, there are two boulders emerging, a nice 2 and a 5 with a difficult lift. Peťa sends both boulders. There is not much time left, we have to go so that the grocer doesn’t close. We move on to Chotěboř, where we take a beautiful walk in the valley of the Doubrava river the following day. We hoped to find an overhang but we don’t manage, we haven’t got much time left, we have to go home for lunch.  

Žádné komentáře:

Okomentovat