středa 22. července 2015

Chorvatsko a Zillertal

Čas letní dovolené přišel, s mojí manželkou jsme nejdříve po ose Budapešť, Balaton, zakotvili v Chorvatsku na Makarské riviéře.



                      Budapešť - pěkný výhled, ale hrozný teplo



                                  Balaton - pěkná koupačka


Našli jsme si pěknou pláž a nebyla až tak přeplněná, krásný apartmán, prostě dovolenka jak má být. Během šesti dnů nádherná koupačka, drinky, opalovačka, knížky, líný tenis, spaní atd. Myslel jsem si, že mě to tady tolik bavit nebude a opak byl pravdou, úplně jsem si to užil a byli bychom tady déle než 6 dní, tak snad příště.



                                   Romantika u moře

Následoval daleký přejezd do Zillertalu, kde nám milou společnost dělali pražáci - Jenda, Zdenda a Irča a druhá skupinka - Tom, Peťan a Emili. Do Ciloše jsem se velice těšil, jelikož jsem měl nového průvodce a ještě jsem tady nebyl, musím říct, že je to tady úžasný, krásná příroda, boudery, nádherná koupačka u Total Brutal, turistický centrum s wifi a záchodem, ale hlavně free kemp nad Ginzlingem, to je bomba. Bavilo nás, jak nad vesničkou roste spousta borůvek, to je taky velká paráda.



                Borůvkový maniak

Mé ženušce se podaří vylézt lištové 6A u vody, nejdříve tam jdem když praží, to fakt nejde, pak už slunko zaleze a Peťe pomáhá jedna lezkyně, která jí vymýšlí jinou nohu pro delší nátah do madal, jak to Peťa vidí, přelez jí nemine :)



                       Peťa v 5A



                      Peťa v 6A

Mně se podaří vylézt pár sedmcéček a nějaká 8áčka, z nichž bych asi nejvíce vyzdvihl El Gauhara 8A, to je fakt světová linie. Jde o krásný převislý kýl po lištách a ta linie je fakt skvostná. Na Gauharu už jdu první den, ale je celkem teplo a vršek se mi nedaří vůbec kroknout. Proto se vrátím po restdeji a dávám na první pokus. Ten den jsem byl velice blízko přelezení krásného převislého boulderu Schimpansenbaby 8A+, v tomto sektoru u vody se mi líbí nejvíce.

       Pressure Drop 8A - slušná power linka

Navštívíme i druhé údolí Zillergrund Wald, je to tady opět moc hezký, příště se snad půjdem kouknout i k Moonwalku. Krásná dovolená a parádní Ciloš, příště bu tu to chtělo zůstat déle...


The time of summer holidays has come, so me and my wife went to Makarska, passing Budapest and Balaton. We found a nice beach, which was not over crowded, and a nice holiday house, so it was holiday as it should be. I thought it would not be much fun all 6 days there but to the contrary I really enjoyed myself and we could have stayed even longer, so maybe next time. 

We continued to Zillertal. I looked forward to it because I had a new guidebook and had not been there yet. I have to say it's amazing there, beautiful landscape, boulders, swimming at Total Brutal, a tourist centre with WiFi and toilets but, most importantly, a free camping site above Ginzling, that's great. We also enjoyed the blueberries above the village. 

I climb some 7C and 8A, of which I would like to highlight El Gauhara 8A, that's really a world-class line. I return to it on the rest day and make it at the first attempt. I was also very close to sending a nice overhaning boulder Schimpansenbaby 8A+, I like this one best in this sector by the water. 

We also visit the other walley Zillergrund Wald, again it's very nice, the next time we will hopefully go see also Moonwalk. 

A great holiday and a great Zillertal, next time I would like to stay longer...

Žádné komentáře:

Okomentovat