středa 26. dubna 2017

Po dlouhé době v krasu

Po dost dlouhé době jsem zavítal do Krasu, parťáka mi dělá Magnus, který je teď na vojenském výcviku ve Vyškově :). Jedeme do Sloupu a hned mažeme do jeskyně starých skal. Po rozlezu dávám Paradontaxe od bráchy a pokukuji po Jaxitaxovi. Zkouším ho přes spoďáky a po pár pokusech je to tam, originál ještě musí počkat. Leze se jako Paradontax s tím, že se člověk nenatáhne rovně do police, ale hrne to doleva do dírky a přes stisk doleva do topu Idefixe, klasa něco okolo 8A.



Magnus mezitím dává nepříjemný Jepičí Život a přesouvá se vedle na Panoramixe. Kroky vymýšlí hodně zajímavě, hlavně pravou patu, a prvním ostrým dává. Tak to má být: rychle a efektivně. Přesuneme se na Indii, kde je novinka od Martina Švece, Smrad Dálek. Hezká linka. Po chvíli se mi daří varianta ze stoje, ale ze sedu je to jiná písnička, navíc dva chyty jsou dost silně vlhké. Pomáhá mi tekuťák a po pár pokusech se štěstím dávám, za mě solidní 8A.



Jsme už dost unavení, tak mažeme nazpět do Brna.


After some time I visited Kras again. Magnus, who is currently undergoing the army training in Vyškov, was my buddy on this trip. We drive to Sloup and hurry to the cave of the old rocks. After a warm up I send the Paradontax boulder by my brother and  I also check out Jaxitax. I try to climb it using the underclings and after few attempts I've got it. The original version must wait, though. The climb is very similar to Paradontax but instead of reaching straight to the shelf, one pushes to the hole in the left and then to the top of Idefix. The grade is possibly an 8A

In the meantime Magnus climbs the unpleasant Jepičí Život boulder and moves to Panoramix. His moves are really interesting, the right heel in particular is impressive. He finishes at the very first attempt - that's how it should be done: quickly and efficiently. We then move to Indie and the new boulder by Martin Švec: Smrad Dálek, a really nice line. After a while I climb it from standing, but the version from sitting is much more difficult. On the top of that, two holds are pretty moist. The liquid chalk is a great help, though, and few attempts later I'm lucky enough to finish. It is a solid 8A.

We are exhausted so we hurry back to Brno.

Žádné komentáře:

Okomentovat