pondělí 1. března 2021

Chřiby - návrat na Komínky

O víkendu mám s bráchou v plánu session na Komínkách. V sobotu děláme dobře, že nejedeme, protože v noci prší a přes den to taky nevypadá moc dobře, zato v neděli je perfektně. Asi 5 stupňů, ale fouká a pocitovka je o dost níže. Na horních Komínkách jsem boulderoval před dvěma roky a upřímně řečeno, vůbec jsem nevěděl, že jsou tady asi o 20 m níže ještě dolní skály. Brácha má políčeno na Adamův Knockout 8B+ nejtěžší boulder v Chřibech. Krásná linka, nejdřív hustý skok z jednoprstovky na oblou lištu, těžká výměna a paty, poté nátah doprava do dírek a fix na hranu do madla. Po cca 2 h přelézá a cenný skalp od mistra je v kapse. Já mezitím ladím Nedostatek Dobra na pravé hraně skal, super krásný, vzdušný, převislý kýl, obliny, paty a síla hraje.

                 Nedostaek Dobra Low

Po pár pokusech přelézám koukám na nástup zprava, brácha vymýšlí přímý nástup. Daří se nám doslova vytěžit všechny verze, já mám velkou radost z patnáctikrokové sekvence Dost Dobrá Párty 8A+/8B. Začátek jsou dva silové kroky někde na horní hraně 7B+, pár kroků do startu 8A, ale to je celkem intenzivní a hrubá síla rychle odchází.





Dost Dobrá Párty FA

Daří se mi vylézt všechny verze až na Zlost 8A+, na tu už fakt není síla. Mám radost z lezení pěkných kroků v převisu na celé tělo – tak zase někdy. 

 
At weekend I plan a session at Komínky with my brother. On Saturday we decide to stay home and it's a good choice – it's raining at night and the day is pretty much the same. But on Sunday the weather is perfect. It's about 5 degrees, but it feels lower.

I've been to the area two years ago but I didn't know there were other rocks. Martin's plan is to climb Knockout 8B+ by Adam, the hardest boulder in Chřiby. It's a nice line with a cool jump from a fingerhole to a round ledge, a switch and a difficult heel, long reach to the right and fix to the edge and the bucket. About two hours later he's done with it – it's quite an achievement. In the meantime I work on Nedostatek Dobra at the right edge of the rock, it's a super cool and airy power overhang with round holds and tough heels.

After several attempts I finish it and I'm checking out the start from the right, Martin finds a direct start. We try all the possible versions, I'm really proud about the 15-move sequence called Dost Dobrá Párty 8A+/8B. First there are two power moves at the upper edge (7B+) and then several other moves to the 8A. It's quite intense and one soon runs out of power.

I climb all versions except for Zlost 8A+, I'm already too tired for that. But I'm happy that I could enjoy some full-body climbing and nice moves. So let's hope we'll get back soon.

Žádné komentáře:

Okomentovat