pátek 8. října 2021

MČR Slaný

Před dvěma týdny proběhlo již tradičně MČR ve Slaném. Kvalda lehčí, ale zlobí poslední kolmáč, který k postupu ale není potřeba. 

Semifinále, to je už jiné kafe. V jedničce skok v kolmáči a nepohlídám si ani zónu, dvojka silová přes fialové lišty a stisk OS. Trojka vypadá a je brutálně silová, tady jsem rád, že zapisuji zónu. Ve čtyřce blbě čtu úvodní skok, pak dávám na první pokus. Z výsledků to vypadá docela nadějně a dlouho se držím na první příčce, až ke konci, kdy lezou nejlepší kluci, se propadnu na 5. pozici. Jsem šťastný, finále bylo cíl a mezi těmi mladými kluky je těžké se tam dostat. 

Finále je parádní, první boulder zkouším skokem ojebat do topu, ale nejde to, přes lišty jsem slabý. Ve dvojce nedávám těžký skok. Trojka má koordinační skok, dávám těsně před koncem časového limitu, popřebírám lišty a jsem v topu. Hurá, alespoň jeden top! Ve čtyřce neudělám průtlak do zóny. 

Celkově mi 1 top a 2 zóny stačí na pěkné 5. místo. Chtěl bych pochválit organizátory a stavěče, díky za pěkný závod! A ještě bych chtěl zmínit, že po nástupu finalistů proběhla vzpomínka na Honzu Chválu, díky Jirkovi Žákovi za ni!



                                             Finalisté







                                        Vše Finále č. 2







          Vše finále č. 3 a radost z topu




                                  Radost ze závodění

 

Two weeks ago the traditional Czech Championship took place in Slaný. Qualification was rather easy, except for the last vertical, but luckily I didn't need to finish that one to advance.

The semifinal tells a competely different stor, though. The first boulder has a jump in a vertical and I don't even reach the zone. Then comes a second boulder – a power climb over purple ledges and a grip – OS. The third boulder is a power boulder and it's brutal – I'm glad that I scored a zone of this one. With the fourth boulder I first mess up the jump but then I finish.

The results look promising, I'm first for very long time but then the best guys come and I go down to the 5th place. But I'm really happy anyway – I wanted to get to the final, and so I did. It's actually super hard among all these strong young climbers.

The final is amazing. I plan to jump to the first top, but this trick doesn't work for me and I'm too weak for the ledges. The second boulder has a super hard jump, so no top for me here, either. I manage to get to the top of the third boulder right before time runs out – hooray, I'll have at least one top! And then I can't get over the mantel to the zone of the fourth boulder. In total I score 1 top and 2 zones, which is enough for a nice 5th place. Many thanks to the organizers and builders for the competition, I really appreciate it! And I would also like to mention the memory of Honza Chvála, many thanks to Jirka Žák!

Žádné komentáře:

Okomentovat