pondělí 28. února 2022

Perštejn podruhé

O víkendu opět jedu směr Vír, ale opět je ve výlezu sníh. Nejdřív tedy volím Sklapsko a jednu novinku – Šlamastyka, bohužel dávám na první. Jsem zklamaný, že to není těžší, a jedu opět na Perštejn.



GPS přibližně: https://mapy.cz/…6"N

Je tady jedna stěnka, kde Kala udělal pěkné směry. Snad nejhorší je se ke kameni dostat. Kámen je komplet obklíčen trním, stěnka je celkem vysoká, tenkrát jsem tady taky byl, ale neměl jsem dostatečnou motivaci něco zde dělat. Materiál mi hodně připomíná Židárnu. Na rozlez dám nějaké sedmičky a už ladím Venu a Jezevenu, parádní linie, k vršku oba bouldery těžknou. V Jezeveně se malinko zmenší lišta nahoře a přijde mi to o trochu těžší než Vena. Přidám ještě jeden směr za cca 7C viz. video. Pěkná stěnka a hezké lezení, i když ne v úplně top materiálu, díky.


Barbakan, alespoň pro ilustraci, video nepatří k nejlepším, ale alespoň je vidět směr.

Topo Pod Jezevčí Skálou:



Barva Oranžová Čahoun 7A: http://www.lezec.cz/…720
Barva Černá: Barbakan 7C: http://www.lezec.cz/…724
Barva Modrá: Vena 7C/C+ http://www.lezec.cz/…722
Barva Žlutá Jezevena 7C+/8A http://www.lezec.cz/…723
Barva Fialová Děda hajný 7A+ http://www.lezec.cz/…721

GPS přibližně: https://mapy.cz/…8"N

 

At weekend I go to Vír again, and again the rock is covered by snow. First I choose Sklapsko and a new climb – Šlamastyka, unfortunately it's disappointingly easy and I finish it at the first attempt, so I move to Perštejn.

The approximate GPS coordinates: https://mapy.cz/…6"N

There is a wall where Kala found some nice climbs. The worst part is actually getting to the rock, it's overgrown with thorns. I was here in the past, too, but I wasn't motivated enough to try something there. The rock reminds me of Židárna. I do some 7-grade boulders as a warm up and then I go for Vena and Jezevena, two cool lines that get more difficult at the end. Jezevena seems a bit harder than Vena. I add another climb for about 7C see the video. A nice wall and nice climbs, though the material isn't the best of all.

Topo Pod Jezevčí Skálou:

Orange – Čahoun 7A: http://www.lezec.cz/…720
Black – Barbakan 7C: http://www.lezec.cz/…724
Blue – Vena 7C/C+ http://www.lezec.cz/…722
Yellow – Jezevena 7C+/8A http://www.lezec.cz/…723
Purple – Děda hajný 7A+ http://www.lezec.cz/…721

The approximate GPS coordinates: https://mapy.cz/…8"N

Žádné komentáře:

Okomentovat