pondělí 3. října 2022

Vír a Sklapsko

Dnes jsem navštívil po delší době Vír, je tady parádní lajna hned u vody: The Swirl King. Po rozlezu místy mrholí, pokouším klíčové místo - je to trochu morpho rozpažka do bočákové lišty.



            The Swirl King SD 8A+
a 8A stand.

Z videa bohužel zjišťuji, že mám útočit po nižší bočákové liště. Nevadí, brzy se sem vrátím. Druhou návštěvou je nový sektůrek na Sklapsku, tady vytvářím jednu novinku, někde okolo 7C–7C+. Těžký nástup z malé lišty a pravé špičky za hranou, přískok do další lišty a hrábnout do obliny vpravo.



                                              FA 7C+?

Koukám po mýtickém projektu kousek vedle, zjišťuji, že lišty skoro ve stropě tam jsou, vlevo  dobrénohy a těžký nápal do oblé hrany, ale dopad tady bude oříšek. Hecnu se a udělám dopad pod parádním kýlem 4-5 kroků, přičemž první je určitě za 8A a kromě tohoto mám zkrokováno, pak je to cca 7C nahoru, celkově někde mezi 8A+ až 8B. Budou tady určitě ještě další i lehčí bouldery, tak snad brzy ve Víru i tady.



                                 Projekt

Today I visited Vír after a long time – there is a great line near water called The Swirl King. After I warm up it starts to drizzle. I try the crux - a bit of a morpho move it is: there is a place where you need to spread out both arms and reach to the side-pull.

Unfortunately, I find out from the video that I should have used the lower ledge. Well, never mind, I'll be back here soon anyway.

The second trip is to the new sector in Sklapsko, where I am making a new boulder with grade around 7C to 7C+. A difficult start from a small ledge, then you need to get the right toe behind the edge and then there is a jump to the next ledge and grabbing of the round hold on the right.

I look at the nearby mythical project and I find out that there are some ledges there in the ceiling, the footholds are good on the left and there is a hard move to the round edge. As a joke I try to make up a way by doing of 4-5 moves under the big keel. The first part is definitely harder than 8A and apart from this I completed them all. The rest is about 7C, in total it makes something between 8A+ and 8B. There will be definitely more and easier boulders here, so hopefully see you soon in Vír and Sklapsko again.

Žádné komentáře:

Okomentovat