úterý 2. března 2010

Už je to tady, znovu na Škrovádě

Tak jsme konečně zavítali s Marťou,Verčou a Endym opět na skály a kam jinam, než na Škrovád. Sníh už docela slezl, tak jdeme klasicky na Kazatelny, mně se konečně podaří najít ten správný grif v Piku a po domluvě s klukama shazujeme obtížnost na 7B.

Marťa tady leze už jenom tréninkově, skoro dává na video Mucholapku. Doráží kluci. Honza Chvála hned dává Kazatele 7B a Vlásečnici 7A+,

Klímič zkouší Na Medvěda 7A, ale nedaří se mu sáhnout do pusinky na hraně, Michal je v převisu a ladí Mouchu tse-tse 7A+, určitě zde má nevýhodu, že je kratší, takže zatím nic. S Chváličem omrkneme Kunhutinu Modlitbu, ta je mokrá, takže se vydáváme směr Sarajevo, tady snad poprve vidím skálu úplně proteklou. Ani se moc nedivím, protože sněhu bylo letos opravdu dost. Zkouším Knedlajse, ale opět nula bodov, Michal začne čistit, takovou dykovinu, kterou zkouším jenom já asi hodinu, trocha štěstí chybí k přelezu, nakonec tak vzniká projekt okolo 7B+/C, kluci Marťas s Honzou vylézají vpravo ode mě krásnou novinku Hvězda Šesticípá 7A+, pěkné kroky přes bekendíčky.
Topo tady:

1. Projekt 7B+/7C 2. Projekt 7C? 3. Hvězda Šesticípá 7A+

Kluci se ještě rozhodnou zkusit místní specialitu 5-6metrovou hranu, která budí veliký respekt: Samurajův Meč IXc cesta nebo Highboll 7A. Je to krásná věc, ale s totálně špatným dopadem. Michal bojuje a asi 10 minut slézá vždy do odpočinku, takže se přelez nekoná. Po třetí hodině jedeme dom, já snad poprve s dírou v prstu.



Together with Martin,Verča and Endy Štěpán after a break finally got to Škrovád. Snow is nearly gone, so they began clibing at Kazatelny where Štěpán at long last defeats Piko whose difficulty he after consulting the rest reconsiders as 7B.

Martin focuses just on training. When making a video he almost repeats his ascent of Mucholapka. Then they are joined by the boys from Polička. Honza Chvála immediately sends Kazatel 7B and Vlásečnice 7A+, Klímič unsuccessfully tries Na Medvěda 7A, Michal in the overhang tries to win over Moucha tse-tse 7A+ but so far he is too short for it. Štěpán with Honza want to do Kunhutina Modlitba, but it's wet so they set up to Sarajevo. Štěpán tries Knedlajs - in vain. Michal starts cleaning something new. Štěpán tries it for an hour but without success. The difficulty of the new project is about 7B+/C. Martin and Honza then climb  Hvězda Šesticípá 7A+.

The boys then go for a local speciality - 5 or 6-meter-long edge Samurajův Meč IXc or Highboll 7A.  Michal tries hard but does not climb it. At 3 they go home, Štěpán with a hole in finger for the first time.

Žádné komentáře:

Okomentovat