úterý 13. dubna 2010

Labák, jel bych zase znova...

S Vildou a Foxem dáváme dohromady boulderování v Labáku. Tom obvolá pár lidí a to se ukazuje jako parádní volba, protože Rosťa Štefánek nám ukazuje dost boulderů, které v průběhu několika let přelezl. V sobotu ráno se u Hudy sportu v Hřensku po 10h schází okolo 15 lidí. Jdeme boulderovat pod 3 masívky, kde se lidi dobře rozprostřou a hned je dobrá atmosféra, každý zkouší nějaký svůj problém. S klukama zkoušíme pěkný traverz od Rosti, Nude 8A/A+. Klíčové místo je ve 3/4, kde člověk s natečením musí přelouskat silovou pasáž přes spoďáky. Ondra Beneš nachází parádní patu a s tou, už má cenu boulder pokusovat, mně se asi po hodině a půl zadaří udělat první opakování a mám ohromnou radost.

Ještě, že jsme pod převisy, protože místy začíná docela pršet. Asi ve 3 to balíme a za doprovodu deště se jedeme podívat na pravý břeh, kde nám Rosťa ukazuje svoje bouldery. Na parkáči je nám jasné, že půjdeme bez věcí, protože je fakt hnusně. Vracíme se s nadšením, ale dneska už to na lezení nebude, a tak se odebereme do nedaleké výborné restaurace, kde strašně dobře vaří. Večírek pokračuje na Hasičárně, kde dáváme piva a řeč o lezení je snad nekonečná...

V neděli s námi jde boulderovat jenom Fox, Majzlíci jedou na bazén do Děčína. Mlha, Benešák s Editou, a Vojta s Mončou jedou domů. My se přesouváme pod Černý bivak, kde se nám s Vildou ihned moc zalíbí Dlouhej Kouř 7C+.  Mně to sedí a dávám asi na 5. pokus. Vilda se v tom vehementně zlepšuje, ale chybí mu kousek.
S Tomem se podíváme na Black and Dacker 7C+, nechápeme, jak se to vůbec leze...
Snažíme se to všemožně vymyslet a já nacházím opravdu zajímavý způsob, kdy nohama lezu napřed a najednou dosáhnu do oblé lišty a je to zkrokované. Dám pauzu a skoro hned dávám, cítím, že poctivé tréninky na VUT mají smysl, tak mám radost. Asi v jednu se odebereme k autu, Toma vyhazujeme v Děčíně a my se ještě s Vildou a Káťou rozkašíme v Praze na BBčku, takže díky za super víkend...


Together with Vilda and Fox Štěpán decided to make a session at Labák. Tom makes some calls and the result is a group of 15 people. Another advantage is that  Rosťa Štefánek  roves himself a great guide, showing them the boulders he climbed. After their arrival everyone strats to deal with their projects and the atmospehere is great. Štěpán starts with Nude 8A/A+. The crux is in the third fourth. Ondra Beneš finds an awesome heel and Štěpán after an hour climbs the boulder. 


At 3 p.m. they pack and accompanied by the rain they go to the second bank to see some Rosťa's boulders. However they have to change plans thanks to the miserable weather and go to the restaurant. The whole party gets longer and they spend a nice evening.  

On Sunday ony Fox goes climbing with them as Mázls go to the pool in Děčín and Mlha, Benešák, Edita, Vojta and Monča go home. Under Černý bivak Štěpán and Vilda fall in love with Dlouhej Kouř 7C+.  Štěpán's fifth attempt is successful. Vilda is better and better but still a bit is missing. Štěpán and Tom look at Black and Dacker 7C+ but neither of them knows how to climb it... So they try and Štěpán finds an interesting way how to do it. And after a break he succeeds. The training at VUT pays off. This is the last Štěpán's achievement of this trip.

Žádné komentáře:

Okomentovat