pátek 27. dubna 2012

Lešov

Dnes jsem si s Peťou udělal výlet do Lešova nedaleko Jihlavy, byl jsem natěšenej na místní balvany. Cestou malinko bloudíme, ale mapa nás zachraňuje, kameny jsou hned vidět ze silnice, takže paráda, za 1-2 min jste u kamenů, jdu hned na největší převis, kde je pěkná převislá hrana Amorres a dávám z první, tak se hnedka pověsím do vedlejšího projektu, to je jiná káva, dva špatný bočáky a do spoďáku, vše ultra silové v totálním dachu, mě se asi po hodině podaří dát verzi ze stoje - levá bočák a pravá hned lišta vedle ( na obrázku bílý tečky, v reálu tmavěmodrá fixa a tmavěmodrý tečky ) asi tak 7C - 7C+, bočák byl vlhkej, tak nevim, ze sedu to bude jiná písnička, tak těch 8B a víc?





Je tady i pár lehčích boulderů a tak leze Peťa, bohužel výlezy jsou většinou proti. Mezitím si jdu zkusit Fixuj jako Graham, ale nevím jestli to lezu správně.



Udivuje mě místní posed, trošku hecuju Peťu a vylezem na něj oba, kocháme se jak je tady krásně a já bych nejradši zastavil čas a seděl tady až do tmy. Suma sumárum, je tady sice pár kamenů, ale na 1 den to stojí za to, navíc do pěkného a čistého lesa jezdí člověk rád,  materiál mně připadal stejný jako v Panském lese u Humpolce. Zítra jedem fandit do Vídně!



Lešov
I & Peťa made a trip to Lešov (near Jihlava city) today. I had been long excited about the boulders in the area. We had a hard time finding our way but the map saved us. The rocks can be spotted right from the road, so we were cool. You can come to the boulders in two minutes. Right the first one is a nice overhang edge called Amorres. I sent it as the first one. After that, I went for an adjacent project - well, this was a totally different story. Two bad side-pulls, everything was power-demanding. I mananged to cope with that after an hour. I started from the standing position (a left side-pull, then a right edge - see the pictures). I estimate it for 7C / 7C+. The start was wet. It could be a whole different thing when starting from the sitting position - maybe over 8B?

A few easier boulders were there as well so Peťa could try her luck but the walls obviously didn't want to surrender. Meanwhile, I also tried Fixuj jako Graham but I am not sure whether I do it properly or not.

I was amazed by a local wooden high seat (for the gamekeepers) so i egged Peťa on to climb on it. We were overlooking the nature from there. I just wished I could stop time and sit there until the dusk. In sum, there indeed are several boulders in the area and it is worth a one-day trip. Moreover, I always enjoy a trip to a nice, tidy forest. The material was the same as at Panský les (near Humpolec). Tomorrow, we are going to cheer Martin in Vienna!

Žádné komentáře:

Okomentovat