středa 14. listopadu 2012

Rusava a Hřeben v Chřibech

V rámci Saltic srazu jsme s Martinem zavítali na Rusavu, především jsme se těšili na pár projektů... Prvním projektem je boulder na paneláku, ale krok z hrany do díry je fakt moc daleko, tak Martin po chvíli z toho utíká.



Nemáme moc času, ale štěstí se na nás usměje v podání pěkného převislého kýlu. Trochu to solí, ale po pár nástupech je to ok. Společně s Lůbou a Martinem vymýšlíme kroky a nejtěžším se ukazuje hned ten první, kde je těžké si dát přesně nohy a udělat dlouhý fix, pak už to jde dolézt, mně se boulder podaří přelézt jako prvnímu, s názvem se moc nepářu a tak vzniká Ostravský Cip cca 7C.





Martinův přelez: http://www.youtube.com/watch?v=BbvjEoVZjm0&feature=related

V neděli je na plánu Kozel, ale ten je bohužel mokrý, tak se rozloučíme s Majzlíkama a s Martinem se jdem kouknout na Pečínku, ta je vlhká, tak ještě zkusíme Hřeben. Bohužel ten je taky vlhký, ale touha po lezení je větší a tak zkoušíme krásný oblinový traverz od Sviště za 7C. Martin to nakonec se svojí buldočí silou přelouská, já se nedokážu tím vlhkem prokousat, ale přelez není daleko. 





Martinův přelez: http://www.youtube.com/watch?v=xcfzVpcpWdQ&feature=relmfu




Rusava and a Chřiby Moutains Ridge
As a part of the Saltic gathering, Martin and I visited Rusava region where we wanted to do a few projects. The first project we tried was a block boulder where one step from an edge to a hole was too wide so Martin decided to give up after a while.

We did not have that much time but the fortune smiled upon us when we were trying to do a nice, overhanging keel. It was a little hard but it went OK after a few attempts. Luba, Martin, and myself together were trying to make up the steps. The first one already turned out to be the worst: It was difficult to position the legs into a long fix but then you just finished it easily. I managed to send the boulder as the first one. I did not want to rack my brains with a name so Ostravský Cip (cca 7C) was born.

Martin's ascent can be watched here: http://www.youtube.com/watch?v=BbvjEoVZjm0&feature=related

On Sunday we planned on trying Kozel but it was sadly wet so we said goodby to Mázl family and checked out Pečínka. It was wet too so we went on to the ridge. Unfortunately, this was moist as well but our desire to climb was stronger so we tried a great bulge-traverse at Svišť (7C). Martin and his bulldog strength did it in the end. I couldn't get through with all that water but I was not far from there.

Martin's ascent can be seen here: http://www.youtube.com/watch?v=xcfzVpcpWdQ&feature=relmfu

Žádné komentáře:

Okomentovat