úterý 1. prosince 2015

Polská mise, Tanvald

Minulý víkend jsem s bráchou vyrazil směr Polsko, naším hlavním cílem se stala střecha nedaleko Szklařské Poreby. Je jasno a docela kosa, strop je krásně vymrzlý. Pro mě jasný cíl vylézt Czech Star. Kluci z Polska hodně vylepšili dopad a zkoušení je mnohem příjemnější. Nejdříve zkouším druhou část Czech Staru, kterou po zkrokování ihned dám, jdu proto na celou linii a nečekaně stojím ve výlezové plotně, mega radost a cítím se hodně silně. Ihned jdu zkusit novinku od Kadeje Polish Star, to už je úplně jiné kafe, jeden mnohem těžší krok a pak i těžší dolez, prokousáváme se zkrokováním, v prvním ostrém pokusu mně dochází sílá na konci stropu. Dám větší pauzu a v dalším pokusu si přelez nenechám ujít, radost mám ještě větší, protože linka je výrazně těžší než Czech Star. Myslím si že v dalších pokusech bych se už zatavil a přelez by se už asi nekonal, využil jsem momentální skvělé formy, skvělého počasí i vyladěné váhy. Další naší zastávkou je Tanvald, kde se mi daří vylézt From Heel a Odchod Z Inferna, bráchá přidává velmi těžkého Antichrista, začíná nám sněžit, po cestě dom ještě omrknem Panťák.




 
                                                                 vše Polish Star 8B



                    Odchod Z Inferna 7C+



Last weekend I went to Poland with my brother, our main destination was a roof near Szklarska Poreba. The sky is clear and it's quite chilly, the ceiling is nicely frozen. My plan is clear, to climb Czech Star. Polish guys have improved the landing area a lot so the trying is much more pleasant. First I try the second part of Czech Star, which I send immediately after preparing the steps, so I go for the entire line and suddenly I am standing on the top, I am really happy and feeling strong. Right away I follow to a new boulder by Kadej, Polish Star, which is a different class. One much harder step and much harder end, we make our way through the steps. In my first attempt I run out of energy at the end of the ceiling. I have a long break and make it at the next attempt--I am even happier because the line was much harder than Czech Star. I think I wouldn't make it in future attempts, I took advantage of the current shape, great weather and optimum weight. 

The next stop is Tanvald, where I manage to climb From Heel and Odchod z Inferna, my brother adds a very hard Antichrist, and then it starts snowing. On the way home we also check on Panťák.

Žádné komentáře:

Okomentovat