pondělí 18. ledna 2016

Podruhé v Rakousku

V sobotu jsem podruhé zavítal do Rakouska, které si mě velice získalo. Po rozlezu v Polarexpressu 7C, chci hned zkus krásnou campus linii Mogadishu 8A+.



Je to nejlepší kampusový boulder, který jsem lezl, chci zkusit flash, ale blbě založím patu a je po nadějích. K mé smůle začíná intenzivně chumelit, tak musím z boulderu ustoupit, proklínám rosničkáře jak můžu, naštěstí sněhová přeháňka trvá jen asi 30 minut. Co teď? Jediné, co bude úplně suché, je Roof Der Wildnis 8B+, krásná lajna, ale po malých ve stropě, dva kroky mi dávají úplnou stopku, nejsem schopný je zkrokovat.




Už se dělá krásně modro, sníh a voda z kamene rychle ustupují. Jdu zkusit jedno krásné lištové 8A-8A+, tady zpětně zjistím, že špatně nastupuji, protože si dělám těžší začátek, nicméně na přelez to zdaleka není. Začínám být zdravě naštvaný, že to dnes nejde, ale bojovnost přináší ovoce, po asi hodince, se mi daří vylézt Krötenstecher SD 8A. Jde o dvě rozpažky, z nichž druhá je s mojí délkou rukou otřesně těžká, skáče se totiž do oblé kluzké police.




Po tomto úspěchu jdu na Mogadishu, jsem dobře rozehřátý a na první pokus dávám, je to asi nejlepší linie oblasti :) Jdu ještě zkusit Hokus Pokus, zatím neopakované 8A+ nebo 8B, boulderem se těžko prokousávám, mám to zkrokované, ale síla už chybí. 



Závislost na této oblasti začíná být velmi vysoká...




On Sunday I went to Austria for the second time. After a warm up at Polarexpress 7C, I want to try a beautiful campus line Mogadishu 8A+. 
 
It's the best campus boulder I've ever climbed, I want to try flash but I cannot make a good heeel hook and all my hopes are gone. Bad luck that it starts snowing and I have to leave the boulder. Fortunately the snow falls just for about half an hour. So, what next? The only dry route is Roof Der Wildnis 8B+, a very nice line but the holds in the ceiling are pretty small and after two moves I'm done – I'm not even able to perform the single moves.

The weather gets much better, the snow and water disappear quickly so I go for a nice crimpy 8A-8A+. Here I find out that I made the beginning harder for myself than necessary but I can't finish it anyway. I am starting to get a little mad - and it helps me to succeed in climbing Krötenstecher SD 8A after an hour. With my short hands the two reachy moves are pretty difficult.

Then I go back to Mogadishu, and I send it immediately - it is probably the best line in the area. And after that I go for Hokus Pokus 8A+/ 8B, but I need more strength than I currently have to do more than the single moves.

Anyway, I'm really becoming addicted to this area...

Žádné komentáře:

Okomentovat